fbpx
Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

I min ryggsäck.

Jag kör en bloggutmaning i juli. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

En ryggsäck kan definieras som många olika saker. Antingen är det den materiella ryggsäcken, kanske den du likt mig bär din jobbdator i. Eller så är det den psykiska ryggsäcken som påverkar ditt mående och känslan av vem du är. Kanske är det den som gett dig trygghet, känsla av mod och erfarenhet. Eller så tynger den dig med stenar och är svår att bära.

Min ryggsäck är full av båda delarna skulle jag säga. Erfarenhet, sorger och glädjeämnen. Men till och från jobbet är den andra ryggsäcken fylld med dator och arbetsmaterial.

12 Comments

 1. Ja ryggsäck kan verkligen betyda båda delarna 🙂 För mig är ryggsäck mest det jag bär med mig och varit med om, alla livserfarenheter<3

 2. Jag har också mycket i min ryggsäck men jag försöker sortera ut allt det jobbiga – för man mår inte bra av att ha gammal skit med sig hela tiden. Saker och ting händer inget vi kan rå för ❤️❤️❤️

 3. I min ryggsäck kan man verkligen tolka på två sätt. Det första jag tänkte var ”jag har ingen ryggsäck” men det har jag ju visst det. I min ryggsäck till jobbet har jag e-tjänstekort, laddare och matlåda. Kanske någon nocco och loka också. I min mentala har jag en del tuffa grejer att bära på.

 4. Jag skulle misstänka att det är så det ser ut i många ryggsäckar, både i den konkreta och den bildliga. Min kollega sade en gång att ”den som rullar sig i gammal skit blir aldrig ren”. Ja, hur man ska se på innehållet i ryggsäcken finns det olika teorier om och jag har inte svaret.

 5. Jeg tenker først og fremst på den psykiske ryggsekken når jeg leste overskriften din. Det er kanskje den tyngste sekken å bære med seg gjennom livet. Den er ikke bare å sette fra seg i en krok til neste gang en har bruk for den.

 6. Man önskar att den där ryggsäcken var enklare att rensa,.. Bär med mig mycket skit tyvärr. Den andra finns ofta en dator i då jag använder den då jag sover jour på jobbet.

 7. Tack för att vi får titta in i dina ryggsäckar. Som du skriver. Vi har två ryggsäckar. En som man lägger grejer till träning & andra aktiviteter & den andra psykiska ryggsäcken.
  I båda mina ryggsäckar är det ganska tomt nu. Jag mår bra i mitt psyke. I min tränings ryggsäck ligger det en borste, deo, handskar & nyckel lås 😊.

  Ta hand om dig! Kram på dig❣️🤗

 8. Alla har vi en ryggsäck med allt vad vi har upplevt i livet. Jag själv har haft det tufft men kunnat släppa en del saker som tyngt ner mig då jag inte längre har diagnosen Borderline. Jag är glad att inte ha den längre och känner att jag har släppt allt som har med det att göra. Nu ser jag tillbaka och inser att jag blivit starkare och att jag är glad för att jag överlevde den delen i mitt liv. Jag själv har inte haft en vanlig ryggsäck sen jag gick i skolan sist. Man kanske skulle skaffa en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: