Dark Mode Off / On
Fem en fredag

Fem en fredag v. 45: Mörker.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
 2. Vad innebär mörkret för dig?
 3. Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
 4. När famlade du senast i mörker?
 5. Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
Jag avskyr saken på hösten. Från den studen fram tills mars när den ställs fram igen vaknar jag konstant 4:00 på morgonen!

Vad innebär mörkret för dig?
Otrygghet, är alltid orolig när det är mörkt ute.

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
Ljus om man ser till soldagar.

När famlade du senast i mörker?
Varje natt, året runt. Sover aldrig riktigt djupt.

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?
Skilla har precis börjat löpa, och även hon verkar som jag tycka att klockans omställning förändrats hennes rutiner. Så vid 4:00 vaknar hon och jag…

17 Comments

 1. att gå upp en timme tidigare känns tungt för morgontrötta, folk vet inte längre vad normaltid betyder, Sommartid är modernt påhitt som inte har något att göra med solens gång. Annars sover jag gott.

 2. Uh, löp kan inte vara kul! Jag har ju en okastrerad hanhund som jag tycker så synd om vid olika tikars löp, men det måste vara trist som tik också. Hoppas du får en del sömn trots löp!

 3. Nu vaknar jag iofs inte klockan fyra mitt i natten, men jag håller helt med dig vad gäller vintertid. Jag avskyr också mörkret. Har dock en känsla att de flesta kommer att rösta på vintertid som normaltid när man beslutar hoppa över daltandet med omställningen…

 4. Visst gillar vi ljuset mer, hösten blir alltid lite deppig när löven faller och det blir mörkt och ruggigt ute. Trist att alltid vakna vid 04 ! Jag som nattarbetare har ju en knasig nattsömn också, kan vara vaken flera timmar mitt i natten och har svårt att somna om, men långa ledigheter ibland mellan nattpassen gör det värt det.
  Ha en fin helg!

 5. Oh, löptikar finns även här i området nu, jag får verkligen slita min gamla pojke på promenaderna, han står på en punkt och bara luktar…och luktar och varken ser eller hör! Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.