fbpx
Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Mårtensafton, blir det gås idag?

Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nix, här i Dalarna har vi inte den traditionen. Har nog aldrig ätit gås heller? Den enda fågel jag ätit är kyckling, vet att många gillar anka också? Kanske man skulle prova någon gång.

10 Comments

  1. Nej, gås har jag bara ätit en gång som vuxen. Föredrar kalkon eller ungtupp. Får vår del som bara är två, är det lagom med en vanlig kyckling med goda tillbehör.

  2. Inte här heller. Kommer inte den traditionen från Skåne? Kalkon har jag ätit en del, men aldrig tillagat själv. Anka någon gång.

  3. Det är väl mest i Skåne man äter gås tror jag. Har heller aldrig ätit gås faktiskt. Å gäss är ju så himla stora. Att äta gås i drygt en vecka låter inte så lockande;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: