Jag kör en bloggutmaning i november. Vill du delta? Skriv en kommentar, och blogga om ämnet för dagen. Klickar du på länken, så kommer du till samtliga ämnen att skriva om.

Nix, här i Dalarna har vi inte den traditionen. Har nog aldrig ätit gås heller? Den enda fågel jag ätit är kyckling, vet att många gillar anka också? Kanske man skulle prova någon gång.

10 kommentarer

  1. Nej, gås har jag bara ätit en gång som vuxen. Föredrar kalkon eller ungtupp. Får vår del som bara är två, är det lagom med en vanlig kyckling med goda tillbehör.

  2. Inte här heller. Kommer inte den traditionen från Skåne? Kalkon har jag ätit en del, men aldrig tillagat själv. Anka någon gång.

  3. Det är väl mest i Skåne man äter gås tror jag. Har heller aldrig ätit gås faktiskt. Å gäss är ju så himla stora. Att äta gås i drygt en vecka låter inte så lockande;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa