Så är tanken där igen, vad vill jag göra med mitt liv? Vem vill jag vara om något år? Står jag för den jag är? I allt jag gör? Kan jag med handen på hjärtat säga att det känns rätt?

Jag är så trött på människor som tar mer energi än de ger. Jag vill omge mig av människor som får mig att må bra, inte dåligt. Det blir så tydligt för mig för varje år att jag inte orkar med drama och skitsnack, knivhugg i ryggen och otrevliga toner. Jag var trött på sånt där redan som tonåring, och nu? Ja nu är jag så gammal att jag är urleds på saken. Fattar inte detta med att springa runt och snacka om varandra? Att allt ska gå i tredje, fjärde eller femte ledet istället för att bara säga som det är?

Om man inte kan stå för vad man säger face-to-face till någon kan man hålla käften. Det är så lätt att tjata om att folk är ”modiga” på nätet men folk är fan ännu vidrigare i verkligheten där de istället för en skärm sprider hatet mellan varandra.

Jag är less på människor som är skvallerbyttor och skitsnackare. Ät en bajsmacka och håll käften istället om du inte vågar fråga personen face-to-face.

Relaterade etiketter:

5 kommentarer

  1. Ligger mycket i det du skriver. Personer som vädrar åsikter i bakgrunden, men aldrig vågar framföra dem i förgrunden ger jag inte mycket för.
    Det värsta är kanske ändå att omges av negativister. Personer som bara ser nackdelarna, men aldrig fördelarna. Personer som ser alla nackdelar, men aldrig fördelarna. Personer som bara gnäller, klagar och gärna sprider dålig stämning i gruppen.

  2. Kan bara hålla med. Visst kan det vara så att någon tar energi en period för att hen mår dåligt just då, men då det alltid är så tröttnar i alla fall jag på det. Vill umgås med de som tiden bara springer iväg med, som man kan skratta åt dåliga skämt med och även prata allvar med.

  3. Jag håller verkligen med dig i det du skriver. Finns en person som har kastat så mycket skit på mig och spridit skit om mig i sin blogg, sen kommer krypandes och tror allt är glömt liksom vaddå dubbelmoral. Bara när det passar liksom och tror allt är okej. Det beteendet är inte okej. Som du skriver, stå för vad du säger/skriver och acceptera faktum att man inte tolererar eller accepterar sånt beteende. Du förtjänar bättre än så vännen!

  4. Åh vad jag håller med dig, så innerligt trött på all negativitet och skitsnack.. Så tröttsamt. Tänker ofta på om alla bara tänkte mer med hjärtat vilket samhälle vi kunnat ha. Hade mycket negativitet och sånt runt mig förut men brutit helt, orkar inte med det. Inte värt. Vill omge mig precis som du säger med människor som ger bra energi och inte drar ner en och pratar en massa skit så är numera jätte försiktig i vem jag släpper in på gott och ont. Skrämmande vilken falskhet det finns och hur folk pratar så mycket om andra bakom ryggen.

  5. jag dom där tänkarna känner ja väl igen, vem vill jag vara , hur vill jag leva mitt liv osv. väldigt viktiga tankar ändå för att komma fram till mycket i sig själv. <3 håller helt med dig om snick snacket på det sättet, lika som när rykten sprids eller folk tar egna slut satser. Man tänker ju ofta hur svårt kan det vara att bara ta reda på fakta och innan man har det och om folk frågar kring saker bara enkelt säga sanningen ja vet faktiskt inte istället för att liksom hacka på någon annans antagande. verkligt sjukt tröttsamt håller med dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa