Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

En kylig vintermorgon i december.

Idag kändes det verkligen vilken tid på året vi befinner oss i. Hela -15 grader och jag frös verkligen när jag gick ut och den korta biten till jobbet. Helt klart är detta fel tid på året, och vetskapen om att kylan förmodligen nu kommer att vara så här till och från fram till mars får mig lika panikslagen som alltid. Nej tacka vet jag sommaren, ställer mig alltid frågande till hur folk kan njuta denna tid på året. Det enda som är helt okej är ändå hur fin naturen blir av frostiga träd och lite vinterklädd stadsmiljö från fönstren på jobbet.

Själv ligger jag med klåda hela nätterna, idag smörjde jag in mig rejält så får se hur länge det hjälper men fy sjutton annars. Så fort kylan kommer, så sätter klådan igång på min hud. Helt klart avis på alla er som tycks klara detta väder utan problem.

Det är i alla fall torsdag och jag börjar sakta men säkert räkna ner inför helgen. Slutar 15:00 idag, och då ska jag hem. Lägga mig på soffan en stund med Skilla förhoppningsvis på min mage så hon kan värma upp mig. Och sedan ska jag städa efter soffstunden, det ska verkligen bli så skönt med helg nu. Känns som helt rätt tid för jag är så trött nu, är absolut mörkret vi befinner oss i.

20 Comments

 1. Jag gillar faktiskt alla årstider och förstår charmen med vintern med. Det är ju så olika och man har ju sina anledningar till hur man känner så är det ju. Jag älskar julen, så därför gillar jag vintern extra mycket.

  Mysigt att mysa med vovven i soffan =D

 2. Det är ju som det är med årstiden. Jag gillar inte heller vintern. Här var -7 i morse, men det är sol och blå himmel, ett tunt snölager, så det är ljust iaf.

 3. Jag gillar kylan och vintern fast min rygg kan jäklas med mig om de blir för kallt ? Men snön är så härlig och de blir så vackert ute ? Hoppas att det har gått bra idag kram ?

 4. Usch så kallt det ser ut, och det var det ju också. Det är ruskigt kallt här också, och det gläds jag inte det minsta åt. För min del kan man gärna stryka bort vintern ur almanackan, men visst kan den vara fin att se.
  Förr hade jag också klåda och eksem på vintern, men det har som tur är gått över. Hoppas det gör det för dig också.

 5. Jag vill ju ha vinter, inte för att jag älskar snö och kyla ? men jag kan inte tänka mig en ”skånevinter”.
  Vi hade närmare minus 20 igår och det kändes för kallt.
  Jag får oxå klåda, skinnet på händer och fötter spricker, blir även väldigt torr i ansiktet.
  Skönt med en vilostund med vovvan, det är Du värd.

 6. Jag gillar ju också vintern i alla fall som den var då jag var liten och bodde norröver. Här i göteborg är den bara regnig, fuktig och kall. Vi har ju den där kylan det inte går att klå sig mot.

 7. Här var det ”bara” minus åtta, men det räckte gott och väl. Hela kroppen torkar ut. Det spelar ingen roll hur mycket jag smörjer in mina kroppsdelar…

 8. Vi här i ”mörka Småland” hade med -15 då jag steg upp. Kan bara hålla med dig om vintern. Julen är mysig och fin men annars lääängtar jag till vår, ljust ute och värme.? Den 21:a vänder det ?

  Av någon anledning som jag inte alls förstår tycker en del att värme på sommaren får man gärna klaga på men vintern… . Den ska vi alla bara älska. Mycket konstigt och ingen logik enligt mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: