Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Spara dina pengar i fonder.

Något jag har sedan flera år tillbaka är sparande fonder. Detta är månadsparande och är något som jag finner viktigt utifrån det faktum att en dag kommer jag behöva pengar. Denna dag är som för de flesta andra inför dagen jag går i pension.

Varför fonder?

Den frågan ställer nog många av oss då och då. Varför ska man ha fonder, och hur ska man nu tänka när läget med ekonomin är som den är? Det är ingen hemlighet att många fått elräkningar som är dyra, att mat och boendekostnader ökar. Att vi i samhället ser att sådant som tidigare varit i rimlig prisklass nu är rejält dyrt och var och en av oss funderar nog ett varv extra innan vi handlar. Trots detta så tänker jag att sparande är för framtiden, och en fond kan vara precis vad du ska investera i nu så här i kristider.

Bra fonder?

Hur vet du då vad för form av fonder du ska välja? På sidan SparaCash så kan du hittade absolut bästa fonderna 2023 och hur bra är inte detta? Du får alltså hjälp i djungeln med att hitta bra fonder och kan därmed tänka till på hur du ska fördela dina pengar.

Alla behöver vi ju då och då stöd efter vägen, och då kan du få bra information kring detta genom att läsa på guiden kring hur du lättast sparar i fonder och vad du behöver tänka på. Sådant gillar jag verkligen, eftersom det underlättar för en nykomling som mig att lära mig. Jag tycker dessutom att saker som andra ger mig för mig mer motiverad att ta mig igenom än att jag ska söka mig igenom allting själv. För likt alla människor är jag lat och älskar när andra gjort jobbet åt mig så jag slipper fundera på någonting mer än jag redan tänker på.

Självklart förstår jag också att det inte alltid man känner sig speciellt sugen på att leta efter infon själv. Jag menar de flesta av oss gillar att få info antingen i text eller video precis som i början på detta inlägget. Levande media känns även som något de flesta idag ändå föredrar, och det är ju inte konstigt med tanke på att hjärnan lite luras att tror att detta är någon vi känner och någon som vi bör ta hand om. Jag vet att jag läste det någonstans att det är därför just videomaterial är så tacksamt att arbeta med. Vi lurar helt enkelt hjärnan att fokusera på ämne bättre då.

Så titta på videon, läs länkarna och bli en riktig påläst person kring fonder!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa