Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Att spela kortspel.

Jag och Björn brukar spela en del kortspel, något som jag tycker är väldigt roligt. Att spela kortspel är utöver att man kan göra det i grupp, även ett sätt att få använda hjärnan och få lite förhoppningar om att vinna.

Det är Björn som lärt mig de flesta kortspel som jag kan. Vi brukar spela poker men även plupp och andra roliga spel. Jag brukar få tänka till en del varje gång, men det är roligt. Just poker gillar jag för det är något jag lärt mig och verkligen kan. Sedan får jag medge att gladast blir jag alltid av dam och gärna få hjärter dam. Det är kanske något som många har samma tankar kring? Men det är onekligen en favorit åtminstone för mig. Lite kul ändå att man kan gilla ett visst kort? Jag tror det kommer av att jag redan som liten brukade sitta med kort och sortera. Jag minns hur jag och min älskade mormor brukade sitta i köket hemma hos henne och morfar och spela finns i sjön.

Just när det kommer till regler så gillar jag att sidan RoligaKortspel har regler på massor av olika kortspel. Dels sådan klassiker som jag skriver om tidigare i texten, men också spel som Svarte Petter eller Svälte Räv. Spel som du säkert spelat med barn, eller som barn. Men som är klassiska och enkla att lära sig. En fråga som kan uppstå är till exempel: Hur spelar man Chicago? Det kan du få svar på genom att läsa på sidan.

Jag såg att det på sidan finns regler för Fusk, det spelet minns att att vi brukade spela tillsammans på högstadiet och då främst i årskurs 7. Får medge att det var riktigt kul att läsa igenom reglera och minnas tillbaka på en tid när det verkligen var en favorit för oss ungdomar som barn. Det är ju ändå väldigt tacksamt med en sida där man lätt kan hitta spelregler. För jag kan ju säga att det är lätt att glömma. Eller ja det är så att jag då och då glömmer spelregler, och när en sida har alla regler underlättar det ju rejält för en när man ska spela.

Vilka kortspel gillar du att spel? Brukar du spela kortspel överhuvudtaget? Jag tror att jag nog spelat en hel del, men många glömmer man ju bort också så klart. Vi hade en favorit som barn där vi spelade tecken, ett spel där man var fyra varav man skulle ha ett tecken till sin spelkamrat för att visa att man hade fyra av till exempel ess. Jag gillade verkligen det spelet, vi spelade det ofta på ungdomsgården i Orsa som på den tiden hade namnet Kulan. Just kortspel känns verkligen som något vi alla någon gång hållit på med.

Du kan plocka fram en kortlek överallt, på tåget som på festen. Nästan alla kan delta pä kortspel och det är ett sällskapsspel vi alla kan ha glädje av. När vi åker till Björns farmor brukar vi spela poker, när jag och Björn hänger hos honom kan vi spela plupp. Det är lika roligt oavsett spel, och verkligen härligt. Så kolla in RoligaKortspel och ta del av lite härliga kortspel.

1 Comment

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa