Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Olja för lugn och ro.

Jag fick nyligen höra talas om att oljan CBD ska kunna hjälpa vid ångest och depression. Det här är ju ämnen som berör mig eftersom jag själv har erfarenhet av ångest men också för att jag finner ämnet intressant. Vi är ju olika kring detta med ångest och depression, vissa har lätt för att falla in i det medan andra? Ja har inga som helst erfarenheter av det, förutom att de kanske mött något som mått som man säger ”lite dåligt”.

Därför blir jag alltid automatiskt intresserad av saker som framför att det finns möjlighet för människor att slippa känna dessa saker som faktiskt är naturliga, men kan vara extremt jobbiga samtidigt.

Cbd olja är ett omtalat ämne, eftersom den har ett ämne från cannabis i sig, ett ämne som dock inte är vad som gör dig hög utan ett lugnande ämne. Den är godkänd att använda oljan, så där tänker jag att vi ändå får tänka att så kan det ju vara med vissa saker. Många mediciner vi tar har substanser i mindre mängd av olika ämnen som i större mängd inte skulle vara godkända.

Hur som helst oljan verkar ge ett lugn och jag tänker att det är en bra motpol till ångest som istället gör åtminstone de gånger jag hade det stressad. Det är väl när man är stressad man verkligen skulle behöva komma ner i varv och då om det finns något att ta för den saken, så kan det ju vara av värde att testa. Jag säger ju inte att det funkar för alla, men vad gör egentligen det? Provar man inte så vet man ju inte så att säga.

Just när det kommer till sånt här är jag nog ganska öppen, eller jag tänker då främst för alternativmedicin. Jag lyssnar på hypnosövningar, jag har även testat diverse olika former av naturläkemedel och jag tror och med betoning, på tror att många gånger så gör vi kroppen en tjänst att ge den annat än vad vi gör. Självklart kan jag ha fel, men att tro är ju ingen sanning det är ju bara något som man själv känner är rätt. Och känslor och känna? Ja jag tänker att man får ha dem. Även om jag ska medge att jag oftast fått nedkört i halsen att: du känner mycket! Som att det skulle vara något fel? Jag känner och det är okej, även om jag fått lära mig tidigare i livet att känslor är något du ska hålla långt ifrån dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.