Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 16: Borta men inte glömd.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord?
 2. När senast raderade du något?
 3. När har du varit glad över inställda planer?
 4. Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för?
 5. Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter?

Vilken handling som du gjort i veckan vill du gärna få ogjord?
Att se Skilla springa rakt ut i vägen och bli överkörd. Att behöva bära hennes kropp och försöka kämpa för hennes liv men inse att jag inget kunde göra. Att åka till Anicura med min döda dotter min familjemedlem (hon var kanske en hund, och inte en människa men hon var MITT barn!) I mitt knä och lämna henne för att få välja urna och kremering. En alldeles vanlig lördag som blev den värsta i mitt liv. Jag hade velat ha detta ogjort, jag hade velat ha henne här på min mage som vanligt. Jag sakna henne så mitt hjärta går sönder. Här ligger jag med ångestdämpande mediciner, och har varit på psykakuten I Säter. Mitt hopp har lämnat min kropp, jag orkar inte mera.

Igår var jag hos en pastor som bad för att jag ska få tillbaka hoppet igen. Läkaren på psykriatrimottagningen säger att statistiken talar emot mig, sådana som jag tar sitt liv. En människa klarar inte för många kriser, och min krisbank är full. Idag vill jag inte ha kommentarer här I inlägget om ”det löser sig”. Lämna då istället en gilla. Jag vill inte, jag orkar inte.

När senast raderade du något?
En pintscreen.

När har du varit glad över inställda planer?
Har svårt just nu att se att jag någonsin varit glad.

Vad glömmer du oftast på väg ut genom dörren och som du får vända tillbaka för?
Nycklar till bilen.

Hur ser du till att komma ihåg något du ska göra dagen efter?
Skriver upp saker på telefonens kalender och får noteringar. Extra viktigt nu när Skilla dött, eftersom jag inte minns vem eller vilka jag sagt vad till.

10 Comments

 1. Så ledsamt och hemskt att läsa om fina Skilla och ännu värre såklart att uppleva det. Min brors hund blev ihjälbiten av en grannes hund. Det tänker jag på en del när jag läser om vad som hände din fina Skilla.

 2. Läkaren på psykiatrimottagningen borde söka ett nytt jobb! Hur f*****n kan h*n säga att statistiken talar emot dig, sådana som du tar sitt liv. Tycker det är skrämmande faktiskt. Inte till någon hjälp alls. Det hade varit smartare med ett konkret förslag om hur du kan bearbeta förlusten.

  Än en gång – det var INTE ditt fel att din älskade Skilla dog. Det var en tragisk olycka. Försök att repetera det så många gånger tills du förstår att hemska olyckor faktiskt kan hända utan att du har förorsakat dom.

  Många styrkekramar!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa