Dark Mode Off / On
Reklam

En båtresa till Tyskland.

Jag vet att en hel del människor numera brukar ta färja till Tyskland. Detta gör lite då och då, själv skulle jag vilja åka iväg på de tyska julmarknader jag hört så mycket om. Dessutom är det någonting rent generellt med Tyskland som land som tilltalar mig. Jag antar att mycket handlar om mitt intresse för historia, och vi alla vet att just Tyskland satt sin prägel på det samhälle vi lever i. Tyskland har fått gjort mycket för att få tillbaka ryktet som blev väldigt förstört efter andra världskriget med all rätt.

Under mina år som student hade jag en utbytesstudent från Tyskland som likt oss läste Barnlitteratur. Hon älskade Astrid Lindgren, så av den anledningen hade hon sökt barn och ungdomslitteratur som ämne här i Sverige. Det var väldigt spännande att studera med någon som kommit hit för att lära sig mer om Sverige rent generellt. Dessutom är det många från Tyskland som köper hus här i Dalarna, och då främst vid Siljan då många finner det otroligt vacker där. Och det är det! För nog måste vi väl ändå alla hålla med om att vatten har en otroligt fin inverkan på oss?

Därför tror i alla fall jag på att ta en göteborg kiel färja. Där man får spendera tid på havet och se stora delar av vackert vatten och små öar. Jag har också hört om människor som fått se djurliv vid sådana resor. Och min dröm kommer alltid vara att någon gång i mitt liv se en späckhuggare. Nu vet jag inte om detta skulle vara möjligt på just en sådan resa, men drömma kan vi ju alltid göra inte sant? För min del skulle det vara helt magiskt att först besöka underbara Göteborg, sedan ta färjan ut på Västkusten och öppet hav, se djurlivet och sedan gå på en julig marknad i självaste Tyskland. Ja drömma får man ju ändå alltid göra, och jag drömmer. Drömmer om att resa bort en stund i livet och se någonting helt annat.

William var till Tyskland förra året, det var en resa han tyckte var riktigt rolig och det kan jag förstå. Det finns ju en del att göra i Tyskland och han köpte med dig choklad därifrån som var riktigt god. Just choklad älskar jag, utöver det fick jag en suvernir från honom. Jag gillar sånt, vet att det är väldigt 80-90-tal men jag finner en viss charm i att ha saker från lokala ställen i mitt hem. Det är ju ändå kul att ha lite eget, egentligen hade jag frågat honom om att köpa hem en snöglob men de var tydligen så fula där i Tyskland. Lite trist förstås eftersom jag samlar på snöglober från olika land i världen.

Hur som helst har jag provat att åka färja en gång, då mellan Stockholm och Åland, den där klassiska resan som så många gör. Nästa resa med färja skulle vara underbart om den gick till Tyskland. Det är min dröm åtminstone. Så det hoppas jag på blir besannat om något år.

2 Comments

  1. Tyskland är fint =)… om du gillar marsipan så är Lübeck både en fantastiskt stad att uppleva samt deras marsipan! Både farsan och brorsan kan flytande tyska så de hade ju sitt ”heliga” språk i hemmet för varken jah eller morsan kan. Sen har familjen en tysk hundras, Schnuazer, så farsan snackar tyska med vovven/vovvarna HAHHAHAAA! Tyskland ÄR spännande men det är som du skrev att det var en liten herre med fulaste ever muschen som vanhedrade landet grovt!
    Har det fint, tänker och hoppas att det är BÄSt med dig<3 Karm kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: