Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Hej Monica, vem är Monica?

Jag kör en bloggutmaning i juni. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under Inlinkz. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Jag känner några Monica. Har jobbat med, men även min morbrors sambo heter Monica. Känns som ett relativt vanligt namn på personer 55+.

4 Comments

  1. Jag har inte så många Monica kvar i livet längre. Fanns nog fler högre upp i åldrarna än 55+.
    Fint namn ju.
    Ha det gott!

  2. Har alltid tyckt att det borde vara klassas som barnmisshandel att ge sitt barn namnet Monika. Namnet betyder Den som är ensam och förmanar andra. Lite mer vardagligt alltså: Den som är ensam och tjatig.
    Jag har dock förlikat mig med att heta det, men det var en plåga både i barndomen och tonåren. Ett, i mitt tycke, vidrigt namn.
    Hörde förresten en intervju med en av de där som sjunger Hej, hej Monika. De gjorde sången för att en mattant i deras skola hetat så och henne gillade de inte. De tyckte att det var okej att skriva en sång för att reta henne eftersom inga människor som är på riktigt heter ju så. Tyvärr är vi många som fick det namnet. Speciellt under 1950-talet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: