Dark Mode Off / On
Bloggutmaning

Vad betyder astronomi för dig?

Jag kör en bloggutmaning i augusti. Vill du delta? Klicka in på länken här till vänster, och lämna ditt blogginlägg under kommentarerna. Sedan är det bara att börja blogga om dagens ämnen som du hittar på samma länk. Kom ihåg att länka tillbaka till min blogg, så fler hittar hit och kan delta.

Vetenskapen om himlakropparna och universum. Det betyder egentligen en form av skräck. Jag tycker rymden är läskig, stor och märklig. Hur något som är oändligt kan växa, att solen en dag kommer slockna och allt. Minns när jag läste den saken i skolan under mellanstadiet och jag fick sådan ångest. Visste inte då vad det var, men paniken och rädslan. Jag mådde dåligt under flera år över saken. Jag var ett känsligt barn.

9 Comments

  1. Astronomi förknippar jag med horoskop, som min mamma trodde på stenhårt. Själv tror jag varken på det ena eller det andra…

  2. Ja rymden universum och allt där till är läskigt det tycker jag med. Vad innebär allt och vad förväntar vi oss av framtiden och livet framöver. Det är en skrämmande tanke.

  3. Jag läste med om rymden & planeter mellanstadiet i skolan. Vi åkte till ett ställe där man kunde se stjärnor i stor kikare. Det fascinerar mig, stjärnor ⭐️. Men mer än så har jag inte varit i närheten av astronomi. Jepp rymden är stor. Lite intressant är det hur det fungerar ute i rymden.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  4. Jag tycker det är häpnade över hur mkt man har utvecklas igenom åren och kan låta sej så mkt. Har aldrig tänkt på att rymden kan va skrämmande. En nu när du säger det så kan det nog va lite skrämmande.

  5. Jag själv tycker också rymden är läskig. Speciellt eftersom man inte vet vad som finns därute. Man har sett ett antal filmer som utspelar sig i rymden men om sådant ger dig ångest så är det nog smart att inte kolla på dessa filmer.

  6. Jag valde att gå 3-årig naturvetenskap i gymnasiet. Siktet vara att sedan plugga vidare till astronom, men betygen var långt från tillräckliga för att fortsätta uppåt.
    Har alltid fascinerats av rymden och de två stora frågorna. Tar universum slut eller fortsätter det i all evinnerlighet och är vi ensamma i universum?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: