Dark Mode Off / On
Lizzla vår mellanpudel

Veterinärbesök för Lizzla.

Igår kissade Lizzla först vid vår kvällspromenad vid 21:00. Sedan efter några minuter när vi lagt upptäckte jag att hon kissat i min säng, så bytte underlakan. Gick 10 min så hade hon kissat på mitt täcke, och 10 min till så hade hon kissat åå madrassen igen. Gick ut med henne och då kissade hon igen.

Så imorse tog jag en liten plastbunke och stoppade in undrr snippan på henne på morgonpromenaden för att samla upp hennes morgonurin. Skrev till veterinären, och fick en akuttid.

Hos veterinären fick hon undersöka: mun, hjärta och magen. Sedan togs tempen vilket Lizzla inte alls tyckte om. Sedan togs prover på hennes urin. Urinet såg bra ut, men det visade sig att hon har vaginal vaginit som är slidkatarr. Inte alls något farligt egentligen, och valpar får det om de är tikar det försvinner vid första löpet. Men nu var Lizzla påverkad av detta så hon fick smärtstillande, tabletter som ska stabilisera och även lacto basal för snippan.

Allt gick på 1600 kr, så ja alla vet ju att djur kostar. Och det är det värt! Jag betalar gärna för att min älskling ska må bra.

12 Comments

  1. Fy då. Tur att du fick en akuttid hos veterinären. Å att det inte var något allvarligt med Lizzla ❤️. Kunde gå bort av behandling. Mm….djur kostar.

    Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

  2. Hoppas att du har en försäkring som täcker kostnaderna. Och tack och lov att det inte var värre. Sedan tycker jag ju att hundar/katter och andra djur inte har nåt att göra i sängen. Men där går meningarna isär har jag förstått;-)

  3. Tur att det var en så lätt sak att åtgärda. Inte roligt då djuren skvätter överallt. Sen ska ju inte de små liven behöva må dåligt.

  4. Men åh, lilla liten. Så kan det va i början. Ja djur kostar. Men det är så värt det för man vill ju att sin lille ska må bra. Bra att du kolla upp det direkt ????

  5. Otur att hon fick sådana problem. Däremot är det bra att du tog kontakt med veterinär när det var uppenbart att något var fel. Tur att det inte var något värre. Ja har man djur måste man ha i bakhuvudet att det kan kosta om man är tvungen att åka till veterinär. Jag kan förstå att hon inte gilla när de skulle ta tempen. Vem skulle inte reagera att få något i rumpan.❤️

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: