Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Dagens Jetpackfråga #103

Tycker du om ditt jobb?

Älskar mitt jobb men nu lägga arbetsplatsen ner, och det känns inte helt som att jag är säkert på att fortsätta inom denna bransch. Under mina 4 år i yrket har endast 1 varit som nu, där jag får jobba precis med det jag är utbildad för och inte massa annat som inte alls hör till mitt jobb.

Under åren har jag nämligen varit: sekreterare, skolsköterska, kurator samt fått tagit skit för saker som varit chefens ansvar. Men varit lättare att ge mig skit för, och jag känner väl att om 2/3 är så är jag oroad för att detta är vad som gäller i resten av yrket med. Jag vill jobba med mitt jobb, inte sådant som inte är mina arbetsuppgifter. Kommer verkligen sakna min arbetsplats i framtiden, kollegor och chef samt eleverna.

6 Comments

  1. Hur väl känner jag inte igen detta från läraryrket. Man får utföra många arbetsuppgifter som egentligen inte ryms inom yrket och dessa uppgifter blir fler och fler. Jag och mina kollegor brukade på skoj säga ”spår av undervisning kan förekomma” men det finns också ett allvar i det.

    1. Haha alltså så bra kommentar, men också hemskt i det sanna. Tänk ändå att man fått något allt i allo jobb. Minns när vaktmästaren på ett jobb argt förklarade för mig att gardiner var då inget som ingick i hans arbetsuppgifter. Trots att hela gardinstången hängde ner över fönstret i rummet jag tog över. Till sist slet jag ner gardinen själv ????… Det ingick som mycket annat i mina ????

  2. Så synd att din skola avvecklas, för där trivdes du ju verkligen. Som jag sagt förut, det är inte bara inom skolan man är så illa tvungen att jobba med saker som inte ingår i ens arbetsuppgifter, än mindre som man är utbildad för. Det blir ju lätt så när man spar in på olika tjänster. Trist – absolut!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa