Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

När en sociala batteri är urladdat.

Alltså maj är botten för mig. Mitt sociala batteri är urladdat och jag är i regel trött och orkar verkligen inte vara social. Maj brukar vara en månad där jag helt enkelt inte känner mig peppad att umgås och framförallt inte komma upp i nya idéer. Jag vill avveckla och säga hej då i för sommaren.

Det slog mig igår att jag aldrig varit den som velat vara på stora tillställningar. Redan som barn tycker jag klassfester, discon och liknande var pest och pina. Jag avskydde verkligen att behöva gå på sånt där, och som tonåring fann jag det egentligen mest roligt när jag och min vän Anna kunde dansa ihop, samt när alkohol gjorde ett inträdande i mitt liv. Men annars? Jag har egentligen mest försökt att anpassa mig till att vara med på sånt där för att man ska gilla det.

After work som ett exempel har mest varit något jag tidigare gick på för att man förväntades göra det. Tills jag en dag ställde mig frågan: Mår jag bra av detta? Får jag energi av detta? Är det här något jag vill? Svaren blev nej på samtliga, så jag slutade delta på after work något jag absolut inte ångrat.

Detsamma gäller julfest, sommarfest och att åka på Kick Off. Jag har inte alls behovet av saken, jag ogillar att leka lekar för det första och sedan trivs jag bäst att sova med människor i min närmaste krets. Jag är livrädd för att få problem med magen och dela rum med någon, livrädd får att störa någon eftersom jag lider av Restless legs och sparkar 90 gånger i minuten under nätterna. Det handlar inte om att jag är en party pooper eller otacksam det handlar om att jag helt enkelt inte mår bra av saken och mår bäst av att vara med familjen.

Jag önskar verkligen att vi som är som jag kunde få vara så utan att dömas ut. Vi finns men folk talar sällan om oss på annat sätt än tråkiga.

15 Comments

 1. Den där bilden på dig och Lizzla är så himla fin! Det är sådan stark norm att man ska vilja hänga med folk och man förväntas att gilla fester med mera. Jag tycker det är trist för alla gillar inte den här typen av sammanhang. Jag hade en kollega på mitt gamla jobb som aldrig var med ut. Hon tyckte om sina kollegor men ville inte hänga med oss på fritiden. Det måste vara okej tycker jag. Jobb är jobb och fritid är fritid. Eftersom jobbet tar så mycket tid och energi tycker jag att man måste få välja vilket umgänge på fritiden som ger mest energi. Jag är helt enig med dig i den här frågan.

  http://hannaskrypin.se

  1. Ja eller hur! Jag känner igen mig i din kollega. Blir också lite trist där att det finns sådana förväntningar på människor alla ska och borde. Vi är ju olika.

 2. Under resans gång har jag varit på konferens med jobbet några gånger. Vid övernattning har det varit en självklarhet med enkelrum för oss som velat ha det. Naturligtvis en självklarhet för inga andra yrkesgrupper delar om de inte vill.

 3. Jag tyckte att det var kul att träffa folk och umgås med folk under kort en sväng i mitt liv. Men nu för tiden så drar jag mig undan, jag känner mig inte bekväm med att gå på tillställningar. Känner mig rätt utanför, vet inte riktigt hur jag ska vara bland alla. Känner mig mer bekväm med några få människor runt omkring mig, som står mig nära så att jag kan vara mig själv.

 4. Läcker bild! Va’ inte social då. Det är ju ingen som tvingar dig att umgås med någon – så låt bli då!!! ????

 5. Just nu är jag sådan också, annars gillar jag allt sådant. Tycker ofta det har blivit bra utav det. Samtidigt känner jag att jag är den som provocerar då man ska ut och festa. Är extremt kvällstrött och måste inte dricka alkohol. Då drar jag mig undan istället för att förstöra för alla andra trots att jag tycker det är kul.

 6. Jättefin bild på dig & Lizzla ????????

  Det är alltså varje år i maj som du har en mindre bra period. Min var Påsk när jag var yngre. Jag gillar inte att klä ut mig. Å det förknippar man ju med påsken ~ påskkärringar. Då hävde jag ur mig alla problem. Idag är det bättre.
  Men alla är vi olika ❤️. Visa älskar det här med After work, julfester, sommarfester, kick off. Å visa gillar det inte. Å man kan aldrig tvinga någon att vara med.
  Det är en bra tanke/frågor som du har ställt dig själv. Varför är jag med? Mår jag bra att vara med? Är då svaret Nej. Då är det enkelt. Därför mår man inte bra. Så ska man inte vara med. Därför en t.ex. en After work ska ju vara trevlig man ska ju må bra av det.
  Kan inte du mer förklara vad Restless legs är?
  Så viktigt ämne att skriva om. Det kan ju vara någon som känner sig ensam i detta & läser ditt inlägg & känner sig inte längre ensam.

  Ta hand om dig och va rädd om dig❣️????

 7. Man ska inte gå på något om man inte får energi eller mår bra av det. Ibland önskar jag att andra kunde tänka lite outside the box och inse att vissa personer fungerar annorlunda. Att alla inte fungerar på samma sätt och respektera det.

 8. Det där med att sova med någon annan är helt knäppt tycker jag. Det är för intimt på nått sätt. Jag vill inte sova m mina arbetskamrater trots att jag känner dem väl. Jag har alltid bokat eget rum o betalt för det. Helt klart värt det. Dricker inte heller så när det blir för mycket så går jag o lägger mig.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa