Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 21: Överskott

Ser du kopparödlan?

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad har du haft för mycket av i livet på sistone?
 2. Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över?
 3. Hur hanterar du en stressad känsla?
 4. Vad går på sparlåga just nu?
 5. Hur tar du hand om dig själv?

Vad har du haft för mycket av i livet på sistone?
Skulle vilja säga onödigheter som bara ska vara utan syfte. Jag längtar i regel bara hem på dagarna för att slippa vara med på sånt där. Hade valt bort det om jag fått bestämma, men det får jag inte.

Vad var droppen som senast fick bägaren att rinna över?
I onsdags när jag besökte vårdcentralen och lyfte min oro för brist i järndepåerna igen. Förra året fick jag järndropp, det som hände var bland annat att jag äntligen slapp sova middag och att min depression försvann efter 8 år med skiten! Sa att jag gärna inte vill dit igen, samt att sömnkliniken har gett mig rådet att ha höga värden i och med mina restless legs. Fick svaret nej eftersom järnvärdet låg på 32, bra tänker andra dåligt tänker jag eftersom det är mina järndepåerna som riskerar att vara låga och när det händer hamnar jag i depression och går restless legs. De vägrade hjälpa mig, och tog inget ferratinvärde så jag ringde sömn och ska få tala med den läkaren istället.

Hur hanterar du en stressad känsla?
Genom att älta in i det oändliga.

Vad går på sparlåga just nu?
Tålamodet, orkar inte bry mig.

Hur tar du hand om dig själv?
Genom att ta mig ut i skogen med Lizzla.

18 Comments

 1. Hoppas att du fick bättre hjälp hos den andra läkaren med järnvärdena. Det känns som att även om det är ”bra” för andra så måste ju vården tänka på din specifika situation, men det verkar inte som att man gör så. Det är ju ganska konstigt när allt ska gälla alla, när vi är så olika egentligen…

  Ha en fin dag!

 2. gå i skogen med hunden måste ju vara perfekt. tråkigt när sjukvården inte vill lyssna. patienten är ju den som kan sin kropp bäst. att ägna jobbet åt onödigheter främjar ju ingen arbetsglädje. hoppas att du får en fin helg i alla fall

 3. Också haft benproblem. Blev bättre med järn och stödstrumpor.
  Jag är för mycket stressad så jag behöver tala med någon några gånger. Varmt i Stockholm och härligt. Trevlig helg.

 4. Med tanke att ett ”normal” järnvärde för en kvinna ska ligga över 120 så ligger du alldeles för lågt. Byt läkare/vårdcentral. Jag har ju raka motsatsen – för mycket järn i blodet. Skulle gärna dela med mig till dig.
  Att älta är inte bra (har jag märkt). Det resulterar bara att man blir en bitterfitta, gärna med offerkofta på. Sådana finns det massvis av i min ålder, tyvärr…

 5. Vilket trist bemötande du fick. Bra att du kan gå en annan väg för att få hjälp, hoppas det går snabbt innan semestrarna börjar för då lär man inte få tag på någon inom vården. Trevlig helg

 6. Ja det är bra om man kan försöka att inte älta men så svårt ibland. Skönt när man lyckas.
  Om du har kryp i benen när järnvärdet är lågt så är det inte RLS (Willis Ekboms sjukdom) då är det symtom på just järnvärdet.. Willis Ekboms sjukdom beror på annat… men var glad att det inte är det och att du slipper krypet i kroppen om järnvärdet är bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa