Snart är det jul och det trivs jag med. Jag får åka hem köra med mina syskon och leka herren på täppan som jag så sällan får göra annars. jag trivs med livet som äldsta barnet eftersom man får vissa saker på köpet som att faktiskt få slavar. När jag var runt 11-15 brukade jag roa mig med att sätta upp fötterna framför mina syskons näsor bara för att jävlas när vi kollade på TV detta var verkligen opopulärt men jag njöt i fulla drag. Förutom detta brukade jag också roa mig med att säga ”störst ska ha först” eller så sa jag får jag smaka EN godis (när mina syskon hade) och när dom sa ja svarade jag, jag tar två.
Annars brukade jag också köra med min bror. Det var kallt och jag var sugen på godis så för mellan 50 öre och 5 kronor kunde han få gå och köpa godis åt mig rätt bra affär enligt mig då. Han som idag är 18 tar fortfarande upp detta och tycker jag varit en tyrann hela livet. Kanske jag har det? Eller så har jag bara njutit av mina privilegier över att varit äldsta barnet. Det finns också en sak min syster brukar ta upp med mig de faktum att jag brukade skicka henne att hämta saker åt mig jämt. Men ändå körde jag mer med min bror och framför allt körde jag med när vi bråkade (vilket faktiskt inte varit ofta jag har mer retats och styrigt och ställt) LUKTA på mina fötter annars slår jag dig haha. FY fan, jag börjar inse att jag inte varit en snäll storasyster och trots detta vill jag att William ska få syskon. Vem fan ska han annars styra och ställa med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa