Dark Mode Off / On
Småbarnåren

6 dagar kvar till jul | Sprutor och högskola

Jag ringde högskolan idag eftersom jag fick massa skit med mitt betyg eftersom att vägledningscentrum råkat slarva som vanligt så men nu verkar kusten klart och jag har skickat in mina betyg om typ 14 dagar kommer ett antagningsbesked om IT kursen jag sökt på högskolan och efter de kommer jag alltså vara högskolestuderande helt otroligt! För fyra år sen hade jag inte kunnat trott det här om mig själv. Att jag skulle vara mamma åt en treåring att jag skulle pluggat på komvux för att komma till högskolan, att jag skulle börja jobba som undersköterska och att jag skulle fått flera VG i skolan, att jag skulle ha mitt körkort och börjat vacinera mig mot allergi. Dom här fyra åren sen jag blev gravid med William och sen jag träffade Björn har gått så himla fort. Jag har träffat vänner via nätet något jag aldrig trodde jag skulle göra eller att jag skulle vara den jag är idag. Tänk att för fyra år sen var jag en förvirrad nittonåring som var helt säker på att hon inte kunde få barn. För ja det var jag. Innan jag blev gravid med William trodde jag att jag var steril jag var helt säker på de vilket kanske var största anledningen till att vi körde med ”säkra perioder” jag och Björn i 4½ månad för att jag sen blev gravid. Jag minns fortfarande chocken och hur jag skakade och ringde mamma och grinade när jag berättade att jag var gravid. Inga lyckotårar precis jag trodde mitt liv var slut och att alla hatade mig och trodde att Björn skulle bli galen osv. De blev han på sätt och vis för han var inte imponerad alls av att jag var gravid. Men det tog mig ett dygn och en sömn och dröm om två barn på en äng full med blommor att inse att jag älskade den lille jag hade i magen. Och de har jag fortsatt med. Jag älskar min William så himla mycket att det inte finns ord för det. Undra vad jag gör idag om fyra år? Jag är tjugosju då, usch låter grymt gammalt. Haha.
Williams dagis ska ha drop in fika idag barnen har bakat lussebullar åt oss föräldrar så ska dit och fika och pyssla med honom klockan 14. Tog sprutor förut idag och sen har jag pluggat nu ska jag äta lite lunch!

  • Puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.