Har fan lust att bajs på den där juno bannern lagom trött på den nu. Hehe. Sen sög filmen juno dessutom så jag känner bara att dom kan ta bort filmen från min närhet.

Idag har jag börjat dagen med att läsa i boken “häxornas försvarare av guillo” eller hur hans namn stavas. Tycker den är bra så här långt helt sjukt att man faktiskt brände kvinnor och dödade dom på det där viset och det var Älvdalstrakten/lilhärdal som satte igång allt. På grund av ett barns påhittade berättelse. Läskigt måste jag medge.
Tänk liksom att det fanns barn som fick peka ut “häxorna” sen blev häxorna torterade tills dom erkände och efter de blev dom dömda till döden på alla möjliga elaka sätt. Oftast var det unga kvinnor och och dessutom många som kunde tekniker på saker, som bota ryggskott, förlösa barn osv. FATTA vad mycket kunskap som vi idag förmodligen förlorat på grund av att man trodde på barns historier om häxor. Dessutom blir man chockad av vilka berättelser barnen sa också hittade på att massa kvinnor haft orgier med djävulen på blåkulla till exempel HUR sjutton kan ett litet barn på 7-10 år vetat om vad origer var på den där strikta tiden? Helt sjukt.

Annars har jag kikat efter saker jag ska handla på ikea imorgon. Sen fick jag hjälpa sofie med att tanka hennes bil då hon fått slut på soppa så Björn fick tanka i en dunk som jag senare fyllde på till sofie och sen hämtade vid tåget och sen drog vi runt lite drog först till grycksbo och kikade på hennes kompis Rogis? Kattungar och sen drog vi till borlänge och svullade hamburgare. Sen efter de var vi på kalas hos hennes moster som fyllde 30. Efter de så drog vi hem hit snokade på folk. När hon åkte hem tog jag mig ett bad och efter badet så passade jag på att vila en stund. Sen kom Björn hit och ville äta på pizza så vi delade på de, eller jag åt en liten bit var inte så hungrig sen kände mig mest mätt i magen typ. Nu kommer jag jobba i två veckor heltid börjar 7.30 imorgon och slutar 16.30 värsta långa dagen, men får hoppas det går bra.

– Puss –

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: