Dark Mode Off / On
Författarens egna ord. Småbarnåren

Morgonrock och vargar.

Sitter i min morgonrock, jag och sonen har gjort till vana att sova länge på morgonen när vi är lediga. En sak är dock rätt skumt. När sonen sover hos sin pappa vaknar han runt sju|åtta varje morgon när han sover här (här bor han ju i huvudsak) sover han tills halv nio|halv tio på morgonen. Ganska mycket skillnad alltså. Jag älskar att få lite sovmorgon så för min del känns det bara bra.
Någon mer som börjat märka hur solen kommer upp tidigare nu! Nu kan man vakna klockan 8.00 av att solen LYSER in i fönstret, förut var det typ soluppgång vid 8.00 , nu bor jag i Dalarna, ni andra kanske inte märkt någon skillnad. Men här är det LJUS och de gör mig så lycklig och positiv i och med att jag älskar våren och sommaren.

I alla fall, igår som säkert ingen märkt var det vargjakt. Jag har inte direkt sagt min mening i jakt. Jag älskar till exempel älgkött eller ja ALLT vilt kött då jag hade en pappa som var jägare och en morfar som också jagade. Jag är från norra Dalarna där de flesta människor har någon koppling till jakten. Jag tycket jakten av 9 Vargar i sverige är okej. VAD jag dock inte tycker är okej är såna hobby jägare som ger sig ut i skogen med lycka över att DÖDA. Att döda för att hålla kvoten nere tycker jag är helt okej, som med älgar, jag ser hellre att man håller älgstammen något nere då det inte alls är en trevlig upplevelse att krocka med en älg. Alla människor som befinner sig en bit upp i Sverige VET hur stor en älg är. Dessutom har man sett älgar i verkligheten och inte inburad i diversehäng på djurpark, vet man att dessa djur med all säkerhet klampar ut i vägen helt orädda för bilar och lastbilar. Den smärta som ÄLGEN råkar ut för när den blir överkörd gör ont i mig att tänka på. TÄNK att först då dina ben krossade mot huven, för att sedan flyga och fara rakt in i rutan där glasspräks. Du kanske skärs upp rakt genom magen och på så vis förblöder till döds.
Jag lider med de djuret som behöver gå detta öde till mötes, därför är jag för jakt. Sedan gillar jag köttet, men jag äter sällan älg längre i och med att jag inte har någon i släkten som jagar längre. MEN, jag vill ändå inte se en död älg på detta sätt. Lika känner jag inför vargjakten nu. Dom som gått ut för att hålla stammen nere har jag inget i mot, dom som vetat HUR dessa 9 skall skjutas, men dom som gick ut igår med lycka för att döda känner jag avsmak inför. Dessa människor är också dom som ger RIKTIGA jägare ett dåligt rykte. Dessa människor får jägare att framstå som barbarer och såna skall inte finnas i skogen, dom bör inte ha bössa överhuvudtaget. Jag hoppas att man till nästa års jakt infört att du måste gå igenom vissa prover för att få skjuta vargar så som det är med björnar. För att döda för att man tycker det är roligt att se ett dött djur är vidrigt. Döda för att det fyller en funktion är okej. Jag kommer garanterat få arga kommentarer på detta, just jakt ska man ALDRIG vara öppen om. Det skiter jag dock i, detta är mina åsikter. För jakt men i mot djurplågeri.
Jag roas dock ofta av att folk tycks tro att våra boskapsdjur mår så mycket bättre, som korna som blir hamburgare eller liknade. Folk tror dom mår bättre, jag tror stressen med trånga burar och dödslukten innan du blir upphissad i benen i taket är betydligt mycket värre för djuret som fritt springer i skogen och får ett skott i lungan. Du dör i din hem miljö helt omedveten om att du ska dö. Du dör lycklig, medans kossas hos slaktarn mycket väl vet vad som ska ske, för död luktar död och de håller sig djur naturligt undan ifrån.

3 Comments

 1. 2010-01-04 @ 00:04:11

  Svar:
  Jaaa..det var skönt ^^

  Jag är från Köping medans Jonas är härifrån

  Ja..jag kan säga att jagi nte var glad på grannen iaf..jag var och till och med skällde ut dom och jag höll på att bli anfallen en av dom..dom var drogberoende plus massa annat

 2. 2010-01-03 @ 15:20:19

  Skönt när barnen sover länge. Jag är ruskigt morrontrött, så jag klagar inte när J sover länge. Men han vaknar oftast innan mej, men han lägger sej i soffan & ser barnprogram ett tag. Hoppas du har en bra dag!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: