Dark Mode Off / On
Småbarnåren

Föräldrapenning och jobb sull.

Jag får inte mitt konto att funka på timepool så här lever jag utan någon som helst planering, stör mig rätt mycket vill jag lova. I alla fall så har jag i flera veckor försökt komma in samt försökt få hjälp via helpdesk med att jag inte kan jobba vilket inte funkat, så blev bokad. TACK och lov var det endast 12.00-15.15 dom tre timmarna kan jag jobba utan problem även om det stör mig något att dom inte kan fixa min jävla användare på så lång tid. Men pengar är kul, kan behövas i februari, och ska försöka jobba rätt mycket fram tills sommaren så man kanske kan göra något roligt då. Redan hittat två sommarkurser jag ska läsa, dom ligger inom lärarprogrammet och ämnet bild. DOCK fotografisk bild och det var digitalbild (systemkamera har jag ju) och sedan att arbeta i programmet photoshop vilket jag kan lite grunder i. Kommer dock bli skit kul att lära sig på riktigt, kunna knäppa riktigt fina bilder, är två stycken 7,5×2 kurser så blir 15 hp under hela sommaren, totalt soft och KUL.

Ringde försäkringskassan, sonens pappa ska avstå 24 dagar till åt mig, sedan får jag inte ta ut med FP. Lite trist men tror nog det blir några sköna fredagsledighetsdagar fram tills slutet av Mars i alla fall. Får se kanske tar fredagsledigt utan betalt efter de också. Tycker om att ha fredagsledigt med William. Han fyller sex år i år, snart kommer inte tiden med mig vara lika mycket som förut. Jag är glad att jag sparat dagar så pass länge så jag kunna haft honom med mig så mycket, jag ser nu hur mycket roligare det är att vara hemma med ett stort barn än en bebis. SÅ får man väl inte säga antar jag… Bebistiden är ju så jävla helig för folk, dock tycker jag tiden med ett stort barn hemma är förbannat rolig, man kan göra saker. Pyssla, gå ut och leka och annat. Med en bebis såg dagarna lika ut varje ledig dag. Man städade, bytte blöjor, gav mat. Gick en vända med vagnen, spanade på stan osv. Jag gillade bebis tiden, tro inget annat de var as mysigt men roligt vet jag väl inte direkt om man hade det. Det var mer som ett mysigt ”flow” men roligt har jag mer med barn som är lite självgående som har egna idér. Jag kanske inte är någon bebismamma kanske? Alla säger ju att man är olika.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: