Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Gynekologi

Slänga in ett inlägg.

Har sjuk jävla mensvärk. Sa till sonens pappa idag att jag lär ha tappat två ägg vid ägglossningen den här månaden för det gör djävulskt ONT. Dessutom med tanke på boobsens enorma förändring kan det fan inte vara annat. Proppat i min värktabletter och nu har jag min älskade vetekudde på magen den ska också få krypa ner under täcket med mig i natt. Har haft den LÄNGE, tror jag fick den i julklapp 2000 eller nått, kan ha varit tidigare. Har ingen aning om dom ska slängas med jämna mellanrum men denna är fan min bundsförvalt det kommer ta MÅNGA år innan jag byter ut denna. Jag användr den vid 2 tillfällen såna här mensvärksdagar och när jag är bakfull. DÅ är den min bästa vän. Ni kanske undrar över varför jag ens tror mig kunna veta att jag släppt i väg två ägg? Det kan jag självklart inte veta, HUR skulle jag kunna de liksom? Men jag tänker att, eftersom jag inte har mensvärk varje månad och vissa månader gör det djävulskt ont så där så jag vill vika mig dubbelt, vissa månader är ägglossningen förbannat mer framträdande än andra så kanske det är dubbla ägg som lossnar. Jag har ändå massor med tvillingar och även TRILLINGAR i släkten. Min mormor är tvilling, tvåäggs är också så min släkt tycks vara upplagd. Jag har också trott hela mitt liv att det endast är ärftligt via moder till moder, men läste att fader till dotter OCKSÅ kan föra vidare dessa gener. Så har fadern tvillingar (tvåäggs) i sin släkt kan alltså dottern få tvåäggstvillingar därför också. Dock påverkar inte pappan alls tvillingar, så även om pappan skjuter flera stycken små springare så kommer han ändå inte kunna påverka tvilling förmågan de gör endast mamman. Men skulle pappans springare lyckas göra en flicka och pappan är tvåäggstvilling så finns chansen alltså att hans dotter en dag kommer få tvillingar hon också.
Jag tycker sånt här här mycket intressant. TÄNK om jag kunde få gåvan att få tvillingar någon gång, de är rent av en dröm. Jag vill ju gärna ha fler barn, få vänta tvillingar hade varit häftigt.

Delade lite pepparkaka med William idag, sedan åt jag tacosallad. De var min mat för dagen. Ska bli intressant att väga mig när mensen är slut. Brukar alltid väga ungefär samma kilon då, men bantar nu så då kanske jag väger mindre än jag gjorde förra mensen.

Näe om jag ska gå och lägga mig. Sov så gott!

Nu ska jag och min vetekudde gå till sängs.

3 Comments

  1. 2010-01-10 @ 23:38:42

    oooj då, ja det var ju ett tag sen… Jag och Lasse (min gobbe) gick på bio för nåra månader sen, o tittade på zombieland. verkligt skitbra film! rolig som fan. nattinatt med dig, hörs kanske imorn… pöss! ps. då är jag inge ensam om o va tokig, litegrann, i bilen… bliru nåt paranoid ibland med?

  2. 2010-01-11 @ 14:51:46

    Jag har också flera tvillingar i min släkt, mina mostrar bland annat. Vet inte om det påverkar mig , men det vore trevligt att få uppleva det själv någon gång. Då behöver man ju bara göra jobbet en gång, vilket är bra om man har jobbiga graviditeter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: