Jag försöker uppfostra William att ha förståelse för andra, han har precis förstått att det finns homosexuella. Det är för honom väldigt ”konstigt” och ”intressant”, mycket för det bryter från normen och sånt är alltid något barn uppmärksammar. Han blev liksom väldigt ”chockad” när han hörde att två män/kvinnor kan vara kära och gifta/sambo. Förklarade att det kan dom, han började då men då kan dom inte få barn? Jag förklarade att nej, dom kan inte få barn med varandra men dom kan adoptera (kände att gå in på inseminering kunde vara svårt för ett barn som fyller sex år i år att förstå) . Han funderar därför en del över detta, om varför och hur det kommer sig. Jag har förklarat att man kan bli kär i vem som helst, att kärlek är något som bara finns. Frågade också om han visste hur ett barn blir till (jag har inte berättat för honom själv, han får fråga om han vill veta) han sa då. MMM, men de är äckligt så de vill jag inte berätta för dig, de är en hemlis. Haha. Jag vet inte om han VET, VET eller om han tänker på något annat. Men vet han så vet han. Hur som helst tillbaka till ämnet.

Jag är sån att jag tycker man ska vara öppen om att homosexualitet finns, en gång på ett seminarium vi hade med lärare från verksamheten och det blev en djup debatt om ämnet då flera lärare blev arga på mig när jag sa att deras problem dom hade med elever som skrek bög till varandra lätt kunde lösas OM dom bjöd in RFSU till skolan så barnen fick prata om vad en bög eller homosexuell eller trans faktiskt är. Dessa lärare tyckte jag var naiv och ung för barnen var för små för att träffa såna. JUST de såna, SÅNA är alltså homosexuella den icke normen som vi BÖR skydda våra små ifrån. Barn som går i fyran eller femman är för små för att beblandas med SÅNA. Precis det problemet är ju just det att barnen skriker bög i tid och otid till varandra, för barn märker vuxnas rädsla för ”SÅNA” den där icke normen som vi bör skydda våra barn ifrån. Jag var dock så att jag under detta seminarium la min röst då jag blev vad ska man kalla det OSÄKER, jag läste min andra termin är inte med i klassrummet som lärarna osv. IDAG är jag förbannat arg på mig själv, jag skulle fortsatt kriga för min sak men när man tappar argument är det svårt. Har nu gått och laddat i över ett år inför en eventuell kommande diskussion i ämnet och är det något jag ska göra då är det att stå upp för att BARN bör få veta mer om detta. Eftersom ordet bög och jävla homo är slagord som förekommer redan i förskoleklass borde det ligga i alla lärares intresse att faktiskt arbeta mer med detta. REDAN ifrån förskolan, det finns ju boken Lill-Zlatan och morbror raringen , varför inte läsa den i förskolan för barnen och i skolåldern varför inte be någon homosexuell ställa upp och prata, istället för att lägga sina egna värderingar på barnen låt barnen skaffa egna värderingar. Varför används ordet tjockis från början? Jo för någon har talat om för barnen att tjock betyder fel och inte norm, varför blir vissa barn utstötta på grund av sina föräldrar? Jo för att barnens föräldrar talat om att den där ska du inte leka med för hans pappa eller mamma har missbrukat tabletter. HELA tiden går barn runt och blir tvingade till VÅRA värderingar och VÅRA normer, vi låter aldrig barn själv utvecklas och ha egna tankar. Vi talar bara om för barn vad som är fel och på den vägen börjar dessa barn mobba andra barn, på grund av våra värderingar och våra normer.

2 kommentarer

  1. 2010-01-18 @ 13:35:07

    Men FUCKING WORD!

    Detta inlägg borde verkligen hamna på förstasidan här på blogg.se. MINST.

    Jag gillar.. (Y)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa