Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Skumma gubbar och byta telefonnummer?

Jag har haft mitt hemtelefonnummer sen jag flyttade hit till Falun 2003. Efter typ nån månad (jag bodde en trappa upp) så ringde det en gubbe och sa ”Hej, jag brukar kolla på dig när du går runt i lägenheten. En gång tittade du på mig också” , jag var 19 år och trodde det var en skämt som nån kompis drog så jag började as garva och sa NEJ haha, va fan sluta fåna dig nu. Och han, men jag är seriös, gå till fönstret jag står och kikar på dig nu du är i ditt vardagrum… Jag fick sån där kallkår genom ryggen gick till fönstret fortfarande ANDRA våningen kikar ut och där står en gubbe (45-50) och kollar upp på mig och vinkar. Jag rös i hela kroppen, jag sa vad vill du? Han jag tänkte bjuda dig på middag. Jag sa JAG är nittonår och inte intresserad, han ”åh är du bara nitton, va synd jag trodde du var intresserad av mig efter som du tittade på mig en gång” , jag vet inte att jag tittat på honom. Hade aldrig sett karln innan, jag bad honom lämna mig ifred och från den dagen åkte alla persienner ner i lägenheten. Kände mig dock bevakad när jag bodde där, såg nån gång att han gav mig långa arga blickar när jag mötte sonens pappa och vi umgicks. VA fan trodde han liksom? Snacka sjuk människa.

Sen var det gubben jag skrev om förut, han som stod och kikade in genom min balkongdörr när sonen var bebis. Står efter några inlägg här så om ni missat de kan ni gå tillbaka och läsa.

Och nu igår, jag trodde att jag slutat ha massa skumma typer efter mig, sånt ska man aldrig tro. I fredags hade någon ringt från ett nummer hem till mig, jag ringde upp det igår men det var inget svar nyfiken som man är. Efter cirka 10 min ringer nummret mig igen någon presenterar sig som ”x” och frågar om jag pluggat på komvux. Eftersom jag inte läst på gymnasiet pluggade jag in skolan via distans från komvux eller NTI skolan som är ungefär samma sak, folk säger komvux om det. Så jag svarade ja, tänkte om han kanske sett nån annons på böcker jag glömt ta bort, då säger han. JAG har sett dig på Willys, stod och kollade på dig vid fruktdisken kom fram till dig. Jag sa va? Det kan vara så att folk kommit fram han sa aldrig att han pratat med mig men jag tänkte att det MÅSTE vara någon med samma namn som mig så började köra med den, han bara NEJ det måste vara du osv. Skit läskig sen så sa han okej men om det inte är du har du lust att ge mig den andra tjejen du påstår finns nummer? Jag sa JAG känner inte henne så jag har inte hennes nummer, han frågar då ÄR du säker på de osv. Så alla fattar, jag har ingen aning om vem det kan vara. Eftersom namnet stod med i telefonkatalogen vet jag att det inte är någon jag känner.

Jag har tagit bort mina nummer från hitta och eniro men telefonkatalogen kom för någon dag sen så förmodligen är nummret med där. Nu funderar jag på att skaffa hemligt telefonnummer hem. Vill inte ha massa skumma människor som kan ringa än i tid och otid. När jag är hemma vill jag inte ha folk som ringer mig. Jag är väldigt noga med att inte vilja ha skumma människor som ringer hit, tänk om William skulle svara och nån sån där konstig typ ringer han kan ju bli skit rädd. Vet att just tjejer lätt blir utsatta för sånt där. Ett tag när jag nyss flyttat till Falun samt när jag var gravid och William var nyfödd brukade någon ringa och flåsa i luren, mest var det när jag var gravid. Då ringde dom varje natt och flåsade. JAG har verkligen fobi för sånt där. Så funderar det bästa kanske är att ha skyddat nummer, då slipper man obehagliga typer. Fler som råkat ut för sånt här?

4 Comments

 1. 2010-01-31 @ 21:49:07

  Svar: Om drottning Victoria när hon var ung och hennes första år som regent… Bra skådisar med så jag hoppas filmen är bra..Önskar jämt att jag kunde fått leva på den tiden..

  Detta hittade jag när jag googlade:
  ”Handling:Victoria är en ung kvinna som väntas bli det brittiska imperiets drottning efter sin farbror. Han dör när hon är 18 år gammal och hon tillträder ämbetet. Hennes första regeringsår blir turbulenta och dramatiska och hon inser att hon har mycket att lära och hur svårt det är att hitta bra rådgivare bland alla som vill kontrollera henne. Efter en riklig brevväxling med Albert, som från början blev skickad till Victoria för att få en plats i hennes närmaste krets, blir de förälskade och gifter sig.”

 2. 2010-02-01 @ 04:47:08

  oh FYYFAN! såna där jävlar borde fan inte finnas. uschans ja, flytta o skaffa hemligt. jag har aldrig råkat ut för såntdär äckligt (pepparpeppar ta i trä!) o vill inte att någon annan heller ska råka ut för sånt. fyyyfasen säger jag bara. och barn med i bilden också ju! känns inte så säkert dedär… men vafan ska man göra liksom? flytta utomlands? näh, det där är inte hållbart. polisanmäl nästa gång. pöss på dig och massor av styrkekramar.

 3. 2010-02-01 @ 09:09:26

  Men fy farao för att va me om sådant där. Otäckt. Jag hade vart livrädd. Ensam & senare me ett barn oxå. Ensam. Sjuka människor d finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa