Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Vad jag anser vara inom rimliga krav för en hyrdbostad.

Glömde nog skriva igår att min bovärd verkade sur på mig? Kan ha fel, jag ringde om att min ugn har ballat ur, den blir liksom inte varm, sen sa jag att dom små skruvarna i handtagen på innerdörrarna inte sitter bra utan låssnar och jag gjort illa mig, dörrarna är nog sen huset bygdes nån gång på 60-talet så kanske DAGS att byta kan man tycka. Menar hur snyggt är det med gamla träfärgade dörrar? På tal om saker som borde bytas i lägenheter men aldrig görs. Här kommer en lista.

1 – Skärbrädorna, ni vet dom där i trä, dom går från person till person och ärvs år ut och år in. Dom är repiga och äckliga (jag använder inte min). Borde inte dom bytas ut efter varje person som flyttar in?
2 – Toalettlocken. HUR jävla äckligt är det inte att dom ärvs? Fatta hur många rövar som bajsat ner dom?! Tycker seriöst sånt borde bytas när någon flyttar.
3 – Garderober , visst dom bör kanske inte bytas men dom kunde väl underhållas? Målas om efter några år.
4 – Innerdörrar, dom borde precis som tapeter ha en viss tid sen ska dom bytas. Det är inte okej att få repade dörrar som repas mer och mer efter varje person som flyttar in. Dessutom hur najs är det med sönderblekta handtag?
5 – Proppskåpen , ska man behöva ha en låda från 1900-talets början år ut och år in?
6 – Byta ut element i lägenheten. Varför ska vissa  (som jag) behöva ha kvar uråldriga element som inte går att städa bakom när det finns smartare och mer miljövänliga alternativ.
7 – Byta elutagen. Mina är nog från 70-80 talet, samt att jag har 2 som nog är från ännu tidigare.

Seriöst tycker jag sånt här borde underhållas. Dessutom hade jag mer kunna förstått hyreshöjningar om man underhåll såna här saker, en till ska borde vara att man skulle kunna önska sig inglasad balkong samt att porttelefon tillhörde lägenhetsstandarden. Jag kan seriöst inte förstå att jag ska behöva betal 5704:- kr månaden (hyrshöjning på väg) för min trea när jag har flera saker som faktiskt inte alls underhållts. Samtliga ovan för att vara tydlig.

2 Comments

  1. 2010-02-17 @ 12:12:09

    håller helt med!
    sådär va det när vi bodde i lght också..inget fixades och allt va fan från stenåldern. men när man väl ska flytta och en sån där besiktningsolle ska komma, då jävla talas det om allt som ska bytas och lagas, men det är ju just det, bara snack liten verktstad…

  2. 2010-02-17 @ 14:59:45

    Håller med! Använder inte heller den skärbräden du menar, blä! Det där med toaletten oxå, även om vi tokrengjorde den flera gånger så känns det juh endå lite.. småsnuskigt såklart. Fast häromveckan klagade jag på att det drog kallt från två fönster (kassa lister) och några dagar senare var dom här & bytte. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: