Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Det här med Politik.

Funderat över en sak. Är ju en hel del politik snack nu i och med att det är val om några månader. Folk är sjukt arga på regeringen (som dom valt dit) och stör sig som fan. Ni som röstade på helt andra partier behöver inte ta åt er för ni har rätt att vara arga och besvikna jag syftar på dom som inte röstade eller röstade på våran sittande regering. Folk är som sagt skit arga och upprörda, sen som jag läst. JAG röstade på dom för jag trodde det skulle bli bättre nu är det sämre. Hmm, alltså varför läser inte folk på innan dom röstar? Folk personröstar precis som på melodifestivalen, ÅH han verkar trevlig och jag är less på blabla så då tar vi honom. Precis som det är han (har ju inte varit någon kvinnlig stadsminister ännu därav mitt han) är ju knappast den väsentliga det är ju POLITIKEN man ska läsa på om. Om man till exempel röstar rött bara för att de gjorde min mamma osv, då vet man ju inte vad man röstat på. Man röstar på något bara för att någon annan sagt till en att dom är bra. Om man röstar på blått för att man tycker att Reinfeldt är då en stilig karl, har man inte heller LÄST på vad man röstar på. När man röstar bör man tänka till, vart står jag ideologiskt. Hur tänker jag, vad är viktigt för mig, hur vill jag att världen ska se ut, vad tycker jag är den viktigaste frågan att driva i Sverige. Man ska inte personrösta, inte heller rösta för de röstar min kompis/familj på. För att rösta rätt lär man gå in och tänka vad anser jag, hur anser jag och varför anser jag så. Sedan alla som vägrar rösta som alla partier är skit i alla fall, har jag aldrig förstått mig på? Är det verkligen så att ALLA partier har dåliga åsikter? Jag kan säga att det finns något med VARJE parti jag håller med om, dock det jag röstar på drar mig starkare än dom andra och därav röstar jag så. MEN att inget parti har bra åsikter det har jag svårt att förstå att folk tycker. Det är val i September, alla som kan rösta borde rösta. ÄVEN om man inte vet vilket parti man vill ha till regeringen kan man rösta blankt, tänk på att just din röst kan göra skillnad. Vad jag röstar på är inget jag tänker skylta med här. Jag lägger heller inga värderingar i vad andra röstar, när man röstar för förändring eller förbättring eller för att ha det som det är idag bör man ändå alltid tänka, fundera och veta VAD man står och vad man vill.

Fast en sak med det svenska röstningsystemet är sjukt, det borde vara möjligt att e-rösta. Tänk va enkelt om det gick via e-legitimation att lägga sin röst. TÄNK va många som skulle känna att ja det tar mig 2 sek på datorn så jag gör det. Anledningent till att folk inte orkar gå och rösta idag är att det krävs gångavstånd till skolor, eller bibliotek eller stadshus. SÅNT passar inte våran generation vi vill ha smidighet. Men det känns som gubbarna som styr inte riktigt har förstått det ännu. Men ”INTERNET ÄR BARA EN FLUGA” kanske ligger kvar där uppe ännu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa