Hypokondrikern

JAG hatar att vara hypokodriker. Det är nog det värsta som finns. Just nu är jag dessutom inne i en sån period när jag vaknar med såna där sjuka tvångstankar och tror att jag ska dö ungefär… ALLTID lika intressant och roligt (eller inte) . I alla fall barnmorskan från MVC ringde mig och jag har inte klamydia. INTE för att jag trodde jag hade det, har haft sex med samma människa nu i många herrans år, och jag är inte den typen som byter karlar eftersom jag är som ni MÄRKER hypokondriker.

I alla fall berättade ju om den där satans glasbiten jag tror att jag trampade på. Är inga märken har inte blödigt mamma lugnade mig och jag googlade för att få svaret att den risken var totalt omöjlig. ÄNDÅ jag fick lov igår efter ett rejält ångest anfall att ringa sjukvårdsrådgivningen och fråga. Fick samma svar där, risken att jag fått hiv av att endast trampa på en liten minimal glasbit som inte tog hål på huden och det uppenbart inte var stora mängder blod på marken gör att jag OMÖJLIGT kan ha fått hiv. Det lugnade i alla fall, först när jag fick prata med kunnig personal kunde jag pusta ut och nu känns det bättre.

FÖR normala människor låter detta helt befängt. FÖR mig? Ja vad säger man, jag är livrädd för att bli sjuk. Livrädd för hiv, har dödsångest för cancer och att dö skrämmer mig så till den grad att jag försöker undvika i största möjligaste mån att göra saker som KAN död. Det betyder att jag inte åker flygplan eller båt av rädlsa för att dö. Sen mycket av höjderna också. Jag skäms också för den här delen av mig själv. Att liva av sjukdomsrädlsor känns pinsamt. Jag tillhör inte kategorin människor som idag gärna vill skylta med sina sjukdomar för det är coolt att ha en diagnos av nått slag, jag tycker mig se detta överallt på nätet. INTE alla, många är nog som jag och bara skriver för att få ur sig, men så finns det några som mer en gärna kallar sina bloggar för olika saker för att liksom visa att “KOLLA på mig”, jag undrar om dessa verkligen har diagnoser eller om dom bara skriver för att dom tycker det är kul med reaktioner? I mitt fall är detta ett handikapp. Det hänger också ihop med min rejäla rädlsa för smuts och oreda. Jag städar fanatiskt och jag såg att dom har desinfektions medel på ÖB här i stan, jag överväger skarpt att köpa detta för att använda inne på toaletten. Jag hatar bakterier.

Många gånger har jag försökt förstå VARFÖR jag har denna rädlsa för sjukdomar. Den enda logiska förklaringen är nog att jag helt enkelt är rädd för döden. Inte för att man dör av klamydia kanske men för mig skulle det betyda att jag skulle bli helt knäckt det är en sjukdom precis som alla andra. Kanske hänger mycket ihop med min astma? Eller att jag haft blodpropp, att pappa dog när jag var liten och att folk runt mig dött i cancer. Vad vet jag, något är det med sjukdomar som i alla fall inte får mitt liv att kännas bra.

 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

One thought on “Hypokondrikern

 • 24 januari, 2012 at 09:50
  Permalink

  2010-05-17 @ 23:25:55

  Jag är precis likadan! Livrädd för minsta lilla sjukdom eller bakterie! Som nu hösten 09, när svininfluensan var igång och jag var höggravid. Jag trodde nästan att jag skulle dö av influensan, trots att jag inte ens drabbades utav den! Gick runt och var rädd för att få den. hehe.

  Att de alltid ska vara något man går omkring och är rädd för! Usch. Som nu hörde jag på nyheterna att vissa nappflaskor innehåller något farligt ämne för små barn? Jahapp, där slank alla våra nappflaskor ner i soporna. Och nya fick inhandlas, utan de farliga ämnet…

  hehe, lång komentar^^
  //kram, Mia

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: