Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

Tandis besök och barnbibel.

William var bokad på sexårskoll hos tandis idag. Så vi kom dit, William fick beröm för sina fina tänder och att han fick borsta själv på morgonen och att jag borstade på kvällen. Ja hans pappa också då, som sa att tänderna var så fina. Eftersom det var sexårsbesök fick William, 1 diplom, 1 tandborste, 1 ask för tänderna, 1 reflex. Just ja, sex års tänderna hade kommit upp också.  Så fick han se en film om tänder och efter dessa så kom dom ut gruppen med sexisar som var klara.

Jag och William började gå mot skolan men eftersom William går hos tandis på britsarvet så gick vi ändå förbi Maria-Gården (tror den heter så) bortanför Söderbaunska skolan så då tänkte jag att jag kunde passa på att hämta Williams bibel också. William är döp och alla sexåringar var bjudna till kyrkan i söndags men då fyllde William år, så skulle dom döpta barnen få en barnbibel. Jag hade en sån själv som barn så tänkte att den kunde han faktiskt få han också. Jag döpte William av tradition mest, men så här efteråt har jag lite tänkt att han skulle fått välja själv men just när jag döpte gjorde jag det mest för jag tycker det är fint. Jag är varken kristen eller inte kristen och jag varken tror eller inte tror. Jag tror dock att finns det någon så öppnar h*n för alla oavsett tro och alla blir förlåtna, jag tror inte på helvetet utan tror att alla människor när dom dör kan få gå in i ljuset så att säga. Men att själarna kan vandra mellan ljuset och våran värld och det är därför barn ibland pratar om låtsas kompisar som vi vuxna säger. Jag tror helt på ”spöken” i folkmun eller egentligen ”andrar”, jag tror och vill heller inte tro att vi bara grävs ner under marken och aldrig finns mer. Jag respekterar att andra tror på andra sätt, att muslimer tror på sitt, att hinduer tror på sitt eller att ateister tror på sitt. Något jag dock inte respekterar är folk som ifrågasätter och jagar människor på grund av tro. Jag respekterar inte heller att folk blir utfrysta, hånade eller dödade i guds namn. Dom människor som gör så tar död på den verkligen tanken bakom religioner och tror. Jag gick ur svenska kyrkan förut, mest på grund av att jag mer en wicca än kristen. Min tro är att andarna finns bland oss och att även OM vi inte ser dom finns dom där. Jag tror på änglar och tror att alla har en skyddsängel, den skyddsängeln vi har är den som dog senast i släkten när vi föds. Att i samband med att någon dör så får den en skyddsängel från den sidan. Jag tror min skyddsängel är min mammas mormor, på något vis fast jag aldrig träffat henne då hon dog bara någon vecka innan jag föddes har hon ändå alltid känts som hon varit nära, som jag känner henne när mamma och mormor pratat om henne.
Det sägs att när någon i släkten dör föds det 3 nya. Jag har märkt att detta stämmer. Nu blev det lite väl mycket i alla fall fick William bibeln, han får läsa den när han blir stor om han vill eller om han vill läsa något ur den ikväll. Vi är öppna med religion här, jag berättar om alla olika och jag har sagt att han får tro på det han vill tro på det är hans val. Jag prackar inte på honom sånt, han får välja som vuxen hur han vill om han går ur kyrkan eller stannar kvar.

I tandläkarstolen.

TIME

Diplom

(Jag har tagit bort efternamnet.)

Från tandläkaren.

Barnens bibel.

😀

6 Comments

  1. Hej! Tack för din kommentar inne hos mig, kul att du hittade dit! Jag läste ”om dig” här på bloggen och måste bara säga wow, vilken resa. Fantastiskt att du vände så på ditt liv. Nu ska jag kika runt lite mer. Kram!

    1. Anna Fredag – Tack för det 🙂 . Jag är faktiskt väldigt glad att jag lyckats göra om mitt liv och att må bra framför allt 🙂

    1. Linda – Jag har aldrig haft tandläkarskräck mer nu att jag oroar mig för pengarna OM jag skulle få hål. HAHA 😉 . Inte för jag egentligen borde vara rädd aldrig haft ett hål, men risken för att betala pengarna känns surt :S

  2. Bra att du inte prackar på. Vi har döpt Stina och läser aftonbön för henne, men vi kommer aldrig tvinga henne till nått. Hon är ju ganska bestämd av sig redan nu så jag är inte så orolig…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa