Alltså funderat lite. Alltså dom flesta bloggar är ju kategoriserade, antingen modeblogg, eller fotoblogg, vissa bloggar är mammabloggar /föräldrabloggar/unga föräldrarbloggar eller gravidbloggar, och sen finns det inredningsbloggar och matbloggar, viktbloggar och träningsbloggar. Det är skulle jag tro dom kategorierna som är vanligast. Men vad är min blogg för något. Jag lägger den i listor för föräldrabloggar men ändå tycker jag någonstans inte riktigt det stämmer. För visst jag är mamma men jag är ingen småbarnsmamma och de flesta bloggarna skriver liksom mest om sina bebisar blöjor och nappar. Jag känner liksom att där passar jag inte riktigt in. Tävlingar i såna bloggar är också för bebisar så jag är rätt ointresserad faktiskt. Har man ett barn som går i skolan är sex år och slutade med napp och blöja runt två årsålder så är det helt enkelt inte ens i närheten av att vilja ställa upp i såna tävlingar. Så jag känner att kategorisera mig i föräldra-bloggar, ja jag vet inte är det kanske inte lite märkligt?

Så vad är då min blogg? Lärarblogg funderade jag på ett tag eller studentblogg, fast ändå skriver jag inte uteslutande om läraryrket och heller inte om studentlivet. Jag undrar liksom hur andra kategoriserar min blogg. Tänker folk direkt åh ännu en mamma-blogg eller är ni som jag att nej det är ingen mammablogg för du har för stort barn för de?

Seriöst har jag ingen aning om vad min blogg ska kategoriseras som, jag tror nog min mesta tankeverksamhet gått på det. Det står att en blogg måste kategoriseras när man läser på nätet, fast är det verkligen så? Jag älskar foto, jag är mamma, jag är blivande fröken, mat och bak är skit kul, jag bantar väldigt gärna då det är ett intresse för mig om så rätt skumt intresse men så är det. Så jag antar att min blogg är en avstickare, en konstig blogg utan kategorisering eller vad tycker ni? När ni läser min blogg i vilket fack sätter ni den i då?

2 kommentarer

  1. Nej. Jag tycker faktiskt inte man kan sätta din blogg i ngt fack. För den handlar om tametusan allt möjligt. =) Såna bloggar e bäst. När man verkligen inte vet va d kan handla om varje gång man kommer in. 🙂
    KackMarie recently posted..Sväller

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: