Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Dag 07 – Min bästa vän

Jag har inte någon bästa vän jag har flera väldigt nära vänner.

Jag har nog aldrig varit ”bästis” typen utan jag har alltid varit sån som verkligen är skeptisk mot alla jag möter men när en människa fångat mitt hjärta och fått mitt förtroende så värderar jag dom extremt högt. Så därför kommer jag att skriva om dom människorna som betyder mycket för mig och varför.

Sophie , 2004 när jag väntade William så började jag skriva med henne på lunarstorm. Om jag inte minns helt galet så var det i graviditet och förlossings diskus’en och vi kom in på något om blödningar och graviditet tror jag, är inte helt hundra kan ha fel. I alla fall blev diskus bossen sur för vi kom in på privata saker sen så Sophie mailade mig så vi pratade via den vägen. Efter väldigt kort tid insåg jag att hon var en tjej jag verkligen kunde lita på. Är det någon jag törs tala om allt för så är det henne, hon är en person jag verkligen respekterar och beundrar. Snäll, rak och ärlig. En vän jag är jätte glad att jag fått i mitt liv!

Anna, vi träffades våren 1998 jag var allmänt deprimerad och kunde typ ligga och gråta och fundera på döden. Anna tyckte jag var sjukt djup minns jag men jag mådde väldigt dåligt då också. I alla fall jag och Anna insåg ganska snabbt att vi gillade samma saker, hussera i hemmet, domdera och bestämma och ansåg att vi skulle ha det bästa av livet. Under åren har vi skrattat och ja det har hänt massor. Jag kommer ihåg när jag plussade med William, Anna ringde samma dag och jag satt i min soffa och stirrade ut i tomma luften nitton år gammal och vettskrämd, Anna ringer och jag bara: JAG är med barn! Hör Anna i andra änden av luren, VA är det sant?! Jag mmm. Sen minns jag inte så mycket mer. Anna var också den första att få vet att jag förlorat oskulden. Kanske inte så konstigt då Anna följt med mig hela min tonårstid mer eller mindre. Hon är en vän jag respekterar och är så himla glad över att hon ska få sitt första barn nu i Januari. Det är inte för intet hon är gudmor till William om man säger så.

Lena, MIN gamla kompanjon. Lärde känna henne 2001 på logfest i Sågmyra. Vi fann varandra ganska snart då vi hade samma intressen och galna tankar. Hela sista året för henne på gymnasiet och året efter bestod av mig och henne as fulla i proppade sprit med apelsin juice och galenskaper. Parkbänksfyllor och vara otrevlig mot karlar. När vi var ut tyckte alla andra att vi var skit tråkiga för vi frös ut alla och bara garvade och liksom jag vet inte vad det var telepati? För vi kunde läsa varandras tankar utan att säga något. Lena och jag ses inte så ofta men när vi ses är det som tiden stått stilla, vi går tillbaka till samma plats som då när vi var unga och rebeller. När vi träffas påverkade blir vi lika frysa ut andra och telepati med varandra. Lena är som ni säkert förstår också gudmor till William. Jag respekterar henne och är jätte glad att ha henne som min vän.

Linn, träffades 2005 här i Falun, det var sommar och jag hade börjat skriva med henne på lunarstorm, Lina hennes dotter är 4 månader yngre än William och jag kände ingen med barn i den här stan. I alla fall så efter de mötet hamnade vi på unga föräldrar ihop och vi började sen umgås väldigt flitigt efter detta. Gick på stan, dom kom och hälsade på oss. Trots att Linn är 5 år yngre än mig har vi haft väldigt roligt ihop, våra barn leker jätte bra och jag och Linn har kul ihop även utan barn. Nu vilken dag som helst ska Linn få sitt andra barn, är jätte glad för hennes skull. Linn är en vän jag är glad att ha i mitt liv.

Lisa, vi fann varandra väldigt snabbt på lärarprogrammet och jag tycker hon är skit kul. En tjej jag kan skratta och babbla med i timtal utan att det blir tråkigt. Vi har samma syn på livet ”det är till för att njutas”. Jag är skit glad att ha blivit vän med Lisa, dagarna som student skulle vara skit tråkiga utan henne. Jag blir alltid glad när jag träffat Lisa och hennes sätt att få mig att känna att ”jag förtjänar” att slösa mina pengar gör mig ännu mera happy!

Så som ni ser jag har inge bästa vän men många vänner jag är skit glad att ha i mitt liv istället!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.