Dark Mode Off / On
Hemma hos mig

Lite av vad vi pysslat med idag.

Idag försvann mina garderobsdörrar jag skulle tydligen för mässing handtag nu istället och jag skriker WOHOO snacka skillnad mot det där fula jag haft sedan innan, jag håller verkligen på och moderniserar den här lägenheten. Jag undrar vem som bodde här förut som tyckte det var okej att bo så här? Jag gillar inte alls gamla saker och vill ha LJUST och fräst, ska se nu efter nyår om det blir något billigare att måla om hallen då, för då ska det bli vitt här med. Hatar dom här gula och LIMEGRÖNA tapeterna någon idiot på 2000-talet valde för dom inte förstod bättre s. Elakt jag är va HAHA. Men alltså den här lägenheten, ni skulle bara veta hur den sett ut, massa saker är liksom från när huset byggdes så som vissa eluttag som är kvar, dom är inte såna som ser ut som ett gristryne utan är liksom små så det är skit lätt att dra ur kontakter och förmodligen skit lätt för en liten bebis att stoppa fingrarna i också, för när jag stoppade i såna där säkerhetspluggar ni vet dom var bara att lyfta ur liksom… SEN mina förskräckligt fula dörrar som jag hatar, tycker kopparstaden borde kassera dom nu efter 40-50 år och helt enkelt skaffa normala vita med FINA handtag på, ingen vill ha dom där fula dörrarna förrån 60-talet frivilligt. Ja jag gnäller men jag är sån som vill ha fint omkring mig.

I alla fall så gjorde vi lite gott förberedelse för julmaten idag. Blev jätte gott och jag körde en premiär med min julservis. William var så imponerad.

Mys

Glas

Julstämningen börjar sakta komma fram

Matkonst!

11 Comments

 1. Hehe ja, alla har ju olika smak 😛 Fast lime på väggar är väl en lite udda smak.. men men.
  De där dörrarna du har tycker jag jämförelsevis är snygga ändå. De är fulare än våra vita spegeldörrar, men snyggare än de gråa plastdörrarna jag sett i Alla andra lägenheter i stort sett (inkl. alla mina gamla). Sen är väl de där i trä också? Lär väl gå att måla om och byta handtag om man känner för det? 🙂 Tror knappast det sänker värdet på lägenheten heller, så det lär inte va något du måste ersätta eller återställa till sitt gamla skick.

  1. Malle – Hade hellre haft vita spegeldörrar :-p .
   Har frågat om man får byta handtag samt måla om men det är tvär nej på den saken dom säger att det sällan blir fint och att det jag kan få göra är att köpa nya dörrar själv men då måste jag behålla dom som är NU i förrådet och där får jag inte plats med några dörrar 🙁 . Jag har velat de skit länge verkligen. Är så mörkt på grund av dom.

   1. Okej… Va dumt, borde ju kunna bli bra mycket snyggare än vad de är nu! Hehe, ja vita spegeldörrar är ju snyggare helt klart. Men hellre dem du har än gråa plastdörrar!! 😛
    Sen kostar väl varje dörr några hundra, minst.. Så det är väl rätt förståeligt att hyresvärden inte byter då. Tyvärr. Är ju säkert samma i alla andra lägenheter på området iaf, så det lär ju bli fler som vill byta med om du skulle få.

    1. Malle – Jo men samtidigt så betalar jag 6001 kr för min lägenhet och dom höjer varje år (flyttade in här för 4 år sen då låg hyran på 5200) så det är ju liksom en ökning med 800 kr på 4 år, jag kan ju liksom tycka att dom borde kunna byta dörrar åt folk då. Bostadsföretaget går med vinst varje år men typ underhåller endast 1-2 områden vi som inte bor i dom områdena får liksom inte alls ut något av det. Lika lekplatsen här ute, det är en gungställning (två gungor på varav 1 bebis gunga) sen är det 1 gungbräda och sen en rutchkana från typ 60 talet och sen några såna där man hänger knäväck i från 60-talet också. Hela lekplatsen har massor med gräs i sandlådan och är skit tråkig. Så känns liksom som man betalar 6001 kr för en väldigt tråkig gård 🙁

     1. Sen ser man andra städer eller bostadsområden i stan och där har dom värsta lekplatserna med klätterställningar, såna där gungande bilar osv.

 2. Er dag verkar lite bättre än min. Och jag förstår dig, vi ska flytta efter jul och får jag inte hallen omtapetserad kommer jag bli galen…

 3. Oj va fint. Jag har tänkt tanken på att skaffa nått liknande men tvekat då jag fått för mig att det är dyrt och därför inte värt det då det används en gång om året.

  1. MammaTessan – Mmm är ju tyvärr dyrt 🙁 . Men jag tog 1 sånt där paket och så beställde mamma ett så fick man betala endast portot 😀 . Då fick man 2 uppsättningar väldigt mycket billigare :-p

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: