Jag halkar in på bloggar ibland och oftast lämnar jag ett spår mest för att vara trevlig och visa att jag läst, dock betyder inte den saken att jag är en regelbunden läsare där eller ens kommer fortsätta läsa den bloggen. Vad jag dock finner roligt i denna sak är att vissa då automatiskt tror att man är en följare av bloggen och går raka vägen tillbaka till min blogg skriver sv; ÅH va roligt med nya läsare. Sånt avskräcker mig direkt från att fortsätta läsa just den bloggen. Det känns desperat, som att den som skrivit just det inlägget tror att dennes blogg är min nya favorit. Så är det extremt sällan, oftast måste jag känna att det finns något extra i en blogg för att jag ska börja läsa den. Ord som jag verkligen fastnar för. Jag gillar inte bloggar där personen klagar hela tiden, och jag gillar heller inte bloggar som är ett levande reklamblad, med tävlingar efter tävlingar, enbart recensioner av produkter denna bloggägare fått gratis, eller till billigare pris. Visst lite då och då är det spännande men när en hel sida enbart är reklam för diverse kläder, parfymer, solglasögon med länk till sidan som hyllar företag efter företag till skyarna så drar jag genast mig därifrån. Ett sånt inlägg per sida pallar jag helt klart, det har jag inga som helst problem med, men när hela bloggen enbart tycks bestå av vinstsyfte så känns det inte som en blogg för mig. Jag vill gärna höra vardagstankar, lite om idag har vi gjort det här eller det där, kanske shopping på stan eller något fint man inrett hemmet med eller målat om. Det är också rätt viktigt för mig att se bilder, förmodligen för att jag är intresserad av foto. Jag gillar också personer som debatterar om saker i lagom mängd, inte för feministiskt, inte för provocerande något liksom i lagom mängd. Ibland känns det som vissa bloggare enbart vill ha dit läsare fast syftet med läsarna är egentligen inte att de ska läsa inläggen utan enbart vara där så bloggaren vinner något på saken själv.

Jag vill att folk ska läsa för att det är kul, eller för att de av andra anledningar anser att bloggen är intressant. Jag tror inte att jag får en ny läsare bara för att personen kikar förbi här och skriver “fin blogg”, eller “intressant inlägg”. Jag tror att just denna personen kommit förbi just för att den hamnat här av en slump. Det skulle aldrig falla mig in att gå tillbaka till den personen och enbart skriva Sv; Tack, roligt med nya läsare. Istället går jag tillbaka, läser inläggen och ser om något tilltalar mig, skriver en kommentar och sedan svarar jag eventuellt på det personen skrivit i min blogg också. Men jag tar inte för givet att jag fått en ny läsare på grund av detta, jag tror de som följer min blogg gör det och nya läsare är välkomna att stanna om det vill men jag utgår inte ifrån att alla som kikar förbi här är nya läsare, snarare någon nyfiken typ som kikade förbi för att se vem denna person är.

Hur gör ni? Förutsätter ni att alla som kommenterar hos er följer er blogg dagligen eller kommer fortsätta göra det? Vad vill ni ha i en blogg? Berätta!

14 kommentarer

 1. Men hej, vad kul att du följer min blogg…;-)
  Haha nej, jag skojade bara..
  Jag räknar aldrig med att den som kommenterar följer min blogg slaviskt. Vet ju själv att jag inbland trillar in på en blogg där jag kanske skriver en kommentar och sen aldrig mer tittar in där.

  Jag vet ju att en del läser min blogg regelbundet iaf eftersom dom ofta kommenterar men nej, jag räknar aldrig iskallt med det.
  Däremot är jag glad för alla kommentarer och besök.

  Vad man vill ha i en blogg.. Hm, känsla måste jag svara. Att ge känslan av att vara äkta och genuin och att bjuda lite på sig själv. Bilder är också trevligt även om jag själv suger på den fronten. 😉

  1. Sarah – Hehe, fast din följer jag :-p. Tycker den är bra. Men tänker mest på såna där man bara besökt en gång som tror man är värsta följaren bara för man kommenterar 1 gång 😀 . Tycker de känns som dom fått hybris typ. HAHA 😉 .

 2. Sjukt bra inlägg, måste jag säga. Så fort man skrivit en liten kommentar tror alla att man är regelbundna läsare.

  Det var som igår då jag lämnade en kommentar hos en 15-årig flicka som skrev om hur hon söp och att hennes pappa skulle köpa limpor med cigg till henne.

  Jag skrev att jag tyckte hon skulle vänta med supandet och rökandet tills hon blev vuxen. Vet du vad hon svarade? “Det är ingen som tvingar dig att läsa min blogg, sluta läs den om det stör dig”.

  Hon antog direkt att jag läste hennes blogg då jag i själva verket kom in genom en slump och sedan råkade läsa ett par inlägg.

  1. Zoofie – HAHA, va pinsamt! Alltså känns som vissa människor tror att de är centrala punkten på internet och att direkt man läst ett inlägg där så följer man den slavisk 😮 . Kul att du gillade inlägget 🙂

 3. Hej

  Ja jag går in på flera bloggar läser drar vidare, fastnar bara på vissa, kommenterar inte ens på alla. Klart jag tittar in hos dem som varit hos mig men det innebär inte att jag kommenterar. O bloggen har jag i första hand för o skriva av mig lite men kanske också berätta för de nära o kära hur det är här hemma speciellt för dem man inte träffar så ofta.

  Ha en skön söndag

  1. Kenneth – Sån är jag med, kommenterar om det finns något speciellt att kommentera. Men det betyder ju inte som vissa tror att man följer deras blogg slaviskt efter den saken :S .

 4. Bra inlägg. nej jag förutsätter inte att alla som skriver följer en 🙂 Jag gillar ochkså foton i en blogg, så man kan hänga med liksom 🙂

 5. Jag blev nyfiken på din blogg då du varit inne på min. Dock förutsätter jag aldrig att någon läsare som tittar in spontant stannar kvar där, men jag hoppas ju att jag har något som tilltalar dem :). Mest skriver jag nog för min egen del, för att få ut tankarna liksom…

  För att besvara din andra fråga så vill jag ha en blogg som inspirerar mig. Mycket bilder, kanske lite vardag, ett bra språk och så ska den tilltala mig estesiskt också annars kan jag absolut inte läsa ;). Vissa bloggar tycker jag även om för att de bråkar med mitt tänkande, gör en blogg det ofta så kan den bloggaren betrakta mig som återkommande läsare 😉

  /Hanna

  1. Hanna – Förstår dig precis, visst blir jag glad när folk stannar men man kan ju inte förutsätta det bara för att en person kommenterar en gång. Hehe märkt att så många gör det typ “åh du följer mig” fast man kanske bara halkat in för att se vad folk skrivit liksom. 🙂

 6. Jag kan också kommentera nån helt okänd/ointressant blogg… Så om jag får nån kommentar tar jag inte för givet att det är någon trogen läsare.
  Dock kan man ju ibland märka det på kommentaren, om tex personen i fråga kommenterar som om h*n “känner mig” så skickar ju Det signaler om att det är en läsare 🙂

  1. Malle – Jag tycker det känns märkligt att ha sånt storhetsvansinne att man tror att personen som läser ens blogg kommer stanna där 😮 .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: