Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

När man leker husmor.

Kände mig sugen på att laga maten idag, det blev baconröra med spagetti. Dock åt jag inget, hela dagen har jag gått runt med magsjuke ångest. Det hela började på mc donalds. Jag och William gick dit idag, jag ville prova den där mc feat delux… Hur som helst jag tar ett par tuggor och tänker HMM vad är detta, tittar på hamburgaren och den är RÅ! Helt röd inuti, jag spottade genast ut maten (ja ofräscht men va fan!) beger mig raskt till disken, tjejen som jobbar är ny så hon OJ, jag ska kolla upp detta. Hon beger sig ut i ”köket” kommer tillbaka där möter hon en annan tjej som börjar fråga vad som står på. Förklarar att köttet är rött och hon som har ”min” hamburgare säger JA den är röd. Den andra tjejen tittar och säger, då är det något fel på spisen släng alla hamburgare i den raden och stäng av spisen. Blev kalabalik därinne, tyckte ju synd om dem också. Är ju unga människor där, jobbigt läge med en kund som är missnöjd. Fick en bigmac istället men rätt ska ju vara rätt och den är ju billigare så som ”plåster” på såret fick jag en cheeseburgare. Kände ju inte direkt så hippt att äta den efteråt, jag har gått runt och tänkt att jag är matförgiftad hela dagen. Här har ni fröken hypokondriker så jag har inte kunnat äta något på hela dagen av rädsla att få upp allt… Inte de minsta kul faktiskt, i alla fall lagade jag ihop baconröran till Björn och William och satt med när de åt. Om jag nu får magsjuka så har jag det hellre med så lite mat i magen som möjligt, finns nog inget värre än den saken. TUR man har när det är rötmånad och allting. . .

En husmor provar sitt nya förkläde

Laga mat

Cooking mama

Related Tags:

4 Comments

 1. Uh, alltid lika jobbigt när sånt där händer. Men jag tror du kan vara lugn! Har en kompis som Ofta äter rått kött, för att hon tycker det är gott 😛 Själv äter jag dock Aldrig på mcdonalds, eftersom man aldrig vet vad man får där :S Så mkt skit kring det företaget..

  Sv: Jo, man får försöka baka mkt själv. Finns faktiskt en del riktigt gott att köpa med, men det Kostar ju desto mer :S

  1. malle – Hehe, jag är skeptisk till alla snabbmatställen egentligen. Men här finns liksom 3, sibylla, donken och max. Max är jag skeptisk emot då jag fått magsjuka efter två besök där inte här i Falun då, men i Borlänge. William kräktes efter typ 40 min sen jag. Tilläggas bör att jag har rejäl magsjukefobi :-o. Jag var helt knäckt och svår att aldrig mer äta på max, men gjort det nu sen dom öppnade i Falun i maj tror jag det var. Sen donken har jag aldrig blivit sjuk av men usch detta var äckligt, dröjer ju innan man går dit. Samtidigt som jag vet att det inte var deras fel liksom, om spisen är trasig så är den ju. HEHE skulle aldrig äta rått kött från snabbmatställen i alla fall, tänker på att det varit fryst osv. Ryser, får väl se om man klarat sig eller inte :-p .

   1. Usch då… men jag tänker att det kan ju likväl vart Någon som smittat er, kanske inte behöver vart maten alltså.. På Max är det ju väldigt stränga regler kring både hygien och mathantering. Å andra sidan inte säkert de håller på allt i just Borlänge 😛
    Ptja, de kan ju inte bara skylla på spisen heller.. Är ju inte direkt så att köttet hoppar från spisen upp på brödet! NÅGON har ju lagt det råa köttet på ett bröd. Och så rått som det lät att ditt kött var så kan jag säga att det SER man, även utan att nypa i det med tång, om det är såpass rått. Så det var slarvigt gjort av dem också :S

    1. malle – Fast vid två tillfällen? Och båda efter max besök? Jag tror då det är max i borlänge. Min kompis fick såna där mozzarella sticks? därifrån som var alldeles blöta av fett + att dom liksom hängde, vi hade åkt i driven och var på väg hemåt. Dom var helt mjuka och slaskiga liksom, jag fick strips i princip samma. Skit trist, för jag tycker max är rätt gott i alla fall dom har tacoburgarna som finns nu + falafelburgarna 😀 . Fast tycker Falun är bättre, verkar fräschare och mer hygieniskt även om de tar tid och glömmer saker istället. Hehe som när vi var där för ett tag sedan fick vi ingen dricka, jag bara ÖH? Vart är drickan så Björn fick springa tillbaka (åkte drivern) och säga till om den. Hon bara, LÄSK? Oj ja just ja. Flummig personal men de kan man ju leva med liksom ^^, .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa