fbpx
Dark Mode Off / On
Tweenieåldern

En tripp för att leta efter kantareller.

Jag blev så himla sugen på att plocka svamp. Äter inte svamp själv med Björn och William gör och därför tyckte jag lite kantarellplockning kunde vara mysigt. Vi fick inte speciellt många men det var himla trevligt ändå. Blir fler turer i höst helt klart, vi brukar ge oss ut och plocka i augusti tillsammans. Även om inte William är så där jätte road så följer han ändå med och jag tror han mest klagar för klagandets skull för när vi väl är i skogen springer han runt och leker och verkar inte speciellt besviken på vårat lilla intresse. Blev i alla fall ett par stycken, vi gick sedan hem till Björns mamma. Där bjöds det på fika, jag vågade mig på att ta två kakor och en chokladruta. Var himla gott, även om jag fortfarande har en rädsla för den hemska eventuella matförgiftningen jag skrev om i förra inlägget. Hur som helst så på vägen hemåt, så frågade jag Björns mamma om jag fick plocka lite körsbär. Det fick jag, så imorgon ska jag göra en körsbärspaj jag hittar recept på. Är sugen på att plocka lite lingon och mer blåbär någon dag. Får se när tiden ges.

Lilla herr bus leker.

Om exakt 2 veckor börjar du ettan!

Tigern tvättar sig.
Han har ont i en tass + ont i ryggen och mår lite dåligt för stunden.

Lite trött

Kantarellerna innan jag rensade dem.

Körsbär

4 Comments

  1. linda – en vimsig mamma – Det var inte så där jätte många ännu, men det kommer väl nu när det är mer fukt i luften 🙂 .

 1. Åh körsbär är så gott, kantareller med för den delen! 🙂

  Skulle vara himla kul att plocka svamp eller bär i skogen nån gång, det har faktiskt jag aldrig gjort..

  Svar: Haha, skåånska. Hoppas att man hör vad jag säger 😉

  1. michelle – Visst är det med gott körsbär. Själv äter jag inte svampar fast tycker ändå det är kul att plocka,
   Du får leta upp ett bra svampställe någonstans 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: