Fick tips om plankan igår så denna provade jag idag, JÄVLAR vad det kändes men perfekt för mig som kör med lite hemma träning. Känns toppen, jag kampar på med mina situps 50 morgon och 50 på kvällen, känns skönt faktiskt och inte som ett tvång då jag gärna gör det.

Hade tänkt äta lite godis ikväll, ska ha mens i helgen känns i hela kroppen och har hittat värsta bra ägglossning/mens-kalendern på nätet som verkligen talar om exakt när man har ägglossning, när man får pms och när mensen ska komma. Nu vet jag ju att inte det här stämmer till 100% men jag har ganska bra koll på min kropp. Jag har inte använt p-piller på snart 10 år förutom 1 vecka när jag var nitton då. Vet inte hur jag ska skriva om den saken? Kanske ska räkna det som 8 år? Vet inte, för tio år sedan slutade jag i alla fall med mina första p-piller som jag började använda vid 15 års ålder, sommarlovet mellan åttan och nian. Men gillade aldrig p-piller. När jag sedan började den där veckan igen, kände jag mig lika kass så slutade, blödde hela veckan och det var ingen hit för mig direkt. Sen fick jag ju blodpropp 3 månader senare och där var det stopp med hormonella preventivmedel för gott för min del. Inget jag sörjer direkt, vägrar ha hormoner i min kropp. Det finns en anledning till vi får mens en gång i månaden och det är inte för att ha massa hormoner som förändrar den naturliga balansen i kroppen.

Jag vet exakt när jag har ägglossning, jag vet exakt när jag ska få min mens och jag vet när jag har PMS mycket för att jag kan tolka min kroppssignaler då jag lärt mig detta genom att lära känna min kropp, jag har inte hindrat den från att vara mänsklig utan låter den vara. Ofta blir folk upprörda över såna saker, det är oansvarsfullt tänkt om man blir gravid. För min del så har jag alltid tänkt att om jag skulle bli gravid så är det välkommet jag skulle aldrig göra en abort. Nu har jag sån koll så detta inte sker, jag är inte det minsta rädd för jag känner min kropp men denna kalender är ändå bra. Jag gillar den, perfekt att ha lite extra kolla på.

NÄ nu ska jag glo på Pretty Little liars!

6 kommentarer

  1. Plankan är jättebra!! Ett tips är att göra sit ups på träningsboll-svårt att göra rätt annars…de flesta (typ alla) gör fel när man gör vanliga och då kvittar det att man gör 100/dag. Köp en boll o man känner direkt efter 10:)

    1. Madde – Jag brukar göra mina genom att lägga upp benen på en stol eller annat föremål. Fick det tipset på gymmet förut då man tränar magmusklerna bättre då. Vet att många gör det fel 🙂 . Provade med boll på gymmet men jag tyckte inte alls om den hehe. Tyckte det liksom åkte runt bara, jag vill ha ett stadigt underlag när jag tränar 🙂 . Däremot skulle jag vilja ha pilatesboll för att göra lyft för kroppen upp och ner så funderar på att köpa en 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: