Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Städa

Rent

Nu var det rent i kylskåpet, ser riktigt hemtrevligt ut faktiskt. Egentligen vet jag inte varför kylskåpet är så stor grej att fixa i. Förmodligen för det är så fruktansvärt tråkigt, dels så ska varje hylla bli prefekt sen vill jag alltid strukturera om det från hur jag hade det från början, nu blev det perfekt! Jag har verkligen fått till det, lättare nu att lägga saker där det i min hjärna ska vara. Passade också på att plocka ur äggkartongen och la äggen i en plastbunke istället. Man ska aldrig ha papper i kylskåpet, jag är dåligt på sånt. Lätt om man köpt en pizza att ställer in kartongen där fast jag vet att det är fel och att det innehåller bakterier som gärna hoppar vidare på annan mat i kylskåpet. Behåll dock papperskartongen kvar på mina buljongtärningar, dumt de också kanske?

Hur förvarar ni buljongen, är ni duktiga med att inte ställa in pappersförpackningar i kylskåpet eller är ni som jag? En slarver när det kommer till att städa kylskåpet?

 

9 Comments

 1. Nu fick jag inspiration till att städa mitt kylskåp 😉
  Ska jag göra bara för det . Har gått på ugnen & skafferiet också idag , men det kan aldrig bli FÖR rent eller hur 😉
  Mer städinspiration tack 😉 haha ..

  Jag har papperskartongen runt buljongen , och äggen också men jag vet så himla väl att man inte ska ha det . Men slarvig som man är så blir det ju lätt så ..

  1. Jennie – Hehe bra att jag kunde inspirera lite 😀 . Duktigt av dig att städa ugnen, lär ge mig på det någon dag jag med :-p .
   Mmm är verkligen lätt att strunta i sånt fast man så väl vet att man inte ska. Tänkte försöka bli duktigare med det nu faktiskt.

 2. Oj! Det där har jag aldrig ens hört förut!
  Äggen brukar dock bo i en såndär hållare som följde med kylen. Men där ryms bara 6 st, så ibland är en del kvar i kartongen. Pizza lägger jag i plastpåse, brukar bli så torra annars… (Ja, på den tiden jag Kunde äta vanlig pizza dårå..)

  1. Malle – Har du inte? Det är mycket just kartonger är sådant som ofta läggs ute av lastbilschaufförer och därmed kommer fåglar, råttor och andra skadedjur gärna och trampar runt bajsar osv på dom. Inte så trevligt men väldigt vanligt, därför ska man aldrig förvara papperskartonger i kylskåpet då dessa bakterier sprider sig väldigt fort bland maten som finns där. 🙂

   1. Men både ägg och buljong kommer väl ändå i större kollin än så? 😛 Om lastbilschaffisen ställer grejorna ute så är det ju isf ytterkartongen fåglarna kan skita på. Tror det där är väldigt överdrivet faktiskt.

    1. Fast har man läst på om hygien så vet man att det är så. Sen sprider sig ju bakterier snabbt, räcker med att en fått det på sig så sprids det vidare :-p

     1. Ja, som sagt.. Tror inte att det är lögn, men ändock väldigt överdrivet. Nog vet jag att fåglar sprider bakterier i skiten. Det säger jag inte emot heller. MEN de KAN omöjligt skita på ägg- eller buljongkartonger. Detta eftersom de kommer i stora kollin. Ingen förpackning är överst, utan där är ju kollikartongen.
      Sen är jag även skeptisk till att reglerna kring transport av livsmedel är så slappa. Vet ju hur hårt det är inom Hotell & restaurang och även inom barn- och handikappomsorg.

 3. Nog visste ´jag att det icke är bra att förvara pizza i kartong i kylskåpet. Men ägg. Hade jag ingen aning om. Inte buljong heller, eftersom det är inlindat i foliepapper. :p

  1. KackMarie – Fast kartongerna utan på äggen + buljongen är inte rena. Folien funkar om man lägger dom så i kylskåpet men ägg ska aldrig ligga med kartongen i kylskåpet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d