Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Godmorgon!

Märkligt, jag brukar älska att sova ut men de sista två dagarna har jag inte alls varit speciellt ”woho” nu ska jag sova istället har jag vaknat tidigt. Jag gick upp och gjorde en riktig mysfrukost här. Då jag precis börjat äta frukost så blir William superglad när vi äter ihop, eller ja jag äter. Jag åt 1 paltsbrödsbit med messmör och 1 med ost och gurka, 1 tallrik fil med havregryn, solrosfrön och krossade linfrön, 1 glas apelsin och jordgubbsjuice och en kopp kaffe avslutade med en järntablett. Kaffe är skit mot järnet det vet jag men va fan jag kände att det är bra för min mage och med tanke på hur mycket järn jag proppade i mig till frukost borde detta vara super.

Diskmaskinen och tvättmaskinen går på högvarv, -1 kg stod det på vågen idag, 3 kvar till delmål 1. Det borde gå fort, hoppas jag. William har lyckats installera the sims 3 på sin dator och är så lycklig!

Lite av våran morgon. Har en fråga till er jag ber er vänligen att svara mig.

Säger du me(ss)mör eller me(s)smör?

 

(Svaret för min del är messmör).

25 Comments

    1. Jennifer – Jag ska ner 3 kg minst i alla fall :-p Brukar gå fort, äter lite mer som får igång magen så försvinner kilona fort 🙂

  1. Jag säger meeeee(s)-smör liksom glider på s:et.Svårt att förklara men det är dialektalt tror jag nog. Är från Närke så vi gillar nog att dra ut på det ;). Tycker det låter konstigt att säga mässs- mör som många gör men det är nog den dialektala skillnaden som gör det 😛

  2. Jag måste rätta mig själv! Förstår inte varför jag skrev närke då jag är från västmanland. Måste bero på att jag skrivit tenta idag, skyller allt på det! Vi gillar att dra ut på orden här med tror jag nog 😉

    1. Hanna – Hehe lätt att skriva fel 😀 . Kul att du svarade, tror precis som du att det är dialektalt är så kul dock att höra vad andra säger :-).

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: