Dark Mode Off / On
Questions & Answers

Dag 9 – Mitt favoritband/favoritartister

Detta är en spännande fråga då jag gillar massor av musik och olika stilar. Det enda jag inte riktigt tål är väl dansband och då framför allt Christer Sjögren! Jag tål inte karl, jag blir verkligen på dåligt humör när jag ser honom eller hör hans stämma. Till min stora förtret så brukar Björn slå igång karl på spotify bara för att jävlas.

Hur som helst om jag ska bestämma nu då, vad gillar jag?
När jag var yngre typ 13-14 var jag helt såld på Hanson, vet inte om ni vet vilka dom är eller ja beror på på ålder på er men dessa hade jag klippt ut bilder på och hade tapetsera hela rummet med. Jag slutade dock gilla dom ganska tvärt sedan och då ville jag ha nya tapeter detta måste varit i åttan någon gång och då fick jag mörkblåtapeter i mitt rum. DESSA älskade jag, var ju otroligt populärt ett tag med såna där mörka extremfärger.

Sedan dess har jag inte haft några direkta idoler, utan ofta lyssnar på på texter och faller för artister och låtar därför.

Till exempel älskar jag Enya för hennes vackra röst och den där speciella tonen som känns medeltida. Jag gillar Kent för deras låtar träffar mig rakt i hjärtat, och sen gillar jag Melissa Horn, Lars Winnerbäck och liknade artister för deras låtar får mig att rysa. Jag gillar Nightwish (när det hade Tarja som sångerska) för rösten men också för jag minns när William var bebis och min syster och hennes dåvarande pojkvän bodde tillsammans med mig och ofta lyssnade på dessa. Jag gillar Sabaton för Björn spelade dom i bilen massor förr och jag därav började lyssna själv, jag gillar Petter för jag minns när jag var fjortis och sedan gillar jag musik som mamma lyssnade på i min barndom för jag minns hur det var att vara liten. Jag gillar Magnus Uggla för jag stått och sjungit till hans låtar som barn med hopprep i högsta hugg och jag gillar 80-tals musik för jag minns det från tiden när jag lekte med my little pony, jag gillar 90-tals musiken för jag växte upp med den och klädde ut mig till Spice Girls och sjöng Wannabe, eller Barbie Girl med Aqua, jag gillar nästan precis all form av musik och musik är minnen för mig. Men artisten måste fånga mig med meningsfullhet eller minnen annars kommer jag inte bli ett med musiken.

Så jag har inga favoritband eller artister jag lyssnar på låtarna och texten och blir ett med musiken.

2 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: