Varför min mens alltid kommer på torsdagar?

Jag blir så störd! Min mens tajmar inte datum men däremot tajmar den in dagar, jag vet att min men kommer komma på en torsdag, och ska jag ut så är det ännu mera troligt att den tajmar in en torsdag. Nu enda sedan i december (november var ett undantag, brukar alltid ha torsdagar annars) så har min mens kommit på en torsdag. I dag kom den igen, tilläggas till det är att jag förstod att den skulle komma nu när jag GUD FÖRBJUDE ska ut och äta imorgon med lite tjejkompisar då jag fyller år nästa helg… Nu känns det inte alls kul, frågan är om man törs dricka imorgon? Jag äter ju starka mediciner mot min mensvärk som jag fick utskrivna på kvinnokliniken i oktober. Var jätte längesen jag drack vin och det skulle vara så trevligt att göra det imorgon, så nu står jag i valet och kvalet vara nykter och slippa smärta? Eller vara berusad och ha ont eller eventuellt låta alkoholen dämpa smärtan om man har tur?
Tur vi inte ska på krogen i alla fall, har alltid hatat att ha mens på krogen, jag ser gravid ut när jag har mens och dessutom så går jag och oroar mig att det ska läcka och jag känner mig äcklig när jag har mens. Läste någon arg bloggare förut som sa “jag är inte äcklig för jag har mens”, men jag känner mig fruktansvärt äcklig när jag har mens, jag lider av självömkan och förstorar saker till max.

Nä nu ska jag bege mig ner till synsam har synkontroll där för linserna, köpte mer en bag-in-box hem för mina gäster (vi går hit efter middagen) ska i alla fall få lite vin.

 

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

6 thoughts on “Varför min mens alltid kommer på torsdagar?

 • 2 februari, 2012 at 10:04
  Permalink

  ha ha..va lustigt…sj har ja aldrig koll på när den kommer..den bara som “dyker” upp

  men ja kan hålla med om att man inte känner sig så fräsch när man har de..

  hoppas din dag blir bra fastän du har lingonveckan =)

  Reply
  • 2 februari, 2012 at 20:19
   Permalink

   Ninne – Mitt liv med 3 prinsar – De hoppas jag också. 🙂

   Reply
 • 2 februari, 2012 at 10:48
  Permalink

  Min kommer alltid på tisdagar! Min cykel (eller hur det stavas) är 28 dagar så då blir det alltid samma veckodag :-p vi kan ju ta o dricka vin om två veckor om det känns bättre för dig?!

  Reply
  • 2 februari, 2012 at 11:38
   Permalink

   Linn – Vi kan göra de imorgon, jag tar lite extra tabletter idag :-p och hoppas det är bättre imorgon :).

   Reply
 • 3 februari, 2012 at 14:18
  Permalink

  Attans då. Men nog tror jag alkolholen lär dämpa smärtan.

  Reply
  • 3 februari, 2012 at 15:38
   Permalink

   KackMarie – Jag hoppas de. 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: