Hittade lite av mina favoriter från barndomens glada dagar när jag städade. Tyvärr har 3 barn lekt med dessa (jag, mellansyrran och yngsta syrran) så vissa är illa medfarna men blev något nostalgisk ändå. Hade jag hade tid, och pengar hade jag börjat samla för jag älskar verkligen dessa hästar lika mycket idag som jag gjorde som liten.

Ponnys
– den rosa hunden från lady lovelylocks som jag tydligen glömde plocka bort 🙂

Wind Whistler – En av favoriterna.
Tyvärr har yngsta syrran tyckt det var ok att frisera…

Minns väl när jag fick denna.
Man drar ut svansen och den blir JÄTTELÅNG.
Sedan tar man och skruvar tillbaka svansen via huvudet ;).

Minns även när jag fick denna av mamma. 🙂

Minns att jag alltid tyckte dennas ögon var så fina.

Denna fick jag efter att jag hoppat från bordet
med en sop, så kvasten åkte rakt in i munnen och
träffade gomen, blödde som fan och blev en tur till barnkliniken i Falun…

Dessa tyckte jag alltid var så fina 🙂

Lila kan dansa. Syrran fick en rosa som gör detsamma.

Den med glass-stut luktar fortfarande :).
En falladderponny utan vingar, en vita med rosa svans var min
första ponny fick den av mormor och minns det fortfarande.
Sedan barnkammaren, hyllan ligger någonstans nedpackad.
Den gula med fjärilar var jag så glad när jag fick, minns kartongen.

10 kommentarer

  1. Åh jag vet precis hur det är det var så det började för mig med att städa förråden sen var jag fast och besatt (igen) haha men de gör rent dem och kamma till dem för det där är ju en rijäl start på samlingen ju! Jag älskar Babyhuset det är nog det finaste playsetet ever. Och januari och februari samt under juli brukar de flesta ponierna ute på Tradera gå väldigt billigt typ för några tior och det finns många samlare här ute som inte samlar så aktivt det kanske blir någon pony här och där då och då så mer än så behöver det ju inte vara 😀

  2. ohh nu fick man massa barndomsminnen…. får nog leta upp mina i förrådet 🙂

    Ja kent är underbara, längtar efter deras kommande skiva och turne, behöver lite kent-drog 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa