Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

Serier som jag gillar.

Jag får en del frågor om vilka serier jag följer, eller följt. Jag antar att det beror på att jag skriver om serier en del? Så tänkte att jag ska passa på att göra en lista här, på serier jag följt och serier jag följer nu.
Serier jag följt:

Lilla huset på Prärien – Handlar om familjen Ingalls liv. Först är det Mamma Caroline, Pappa Charles och döttrarna Laura, Mary och Carrie. Men det blir fler och fler barn, mycket stor snyft faktor i sen serien. Jag följde den varje dag med mamma och lillasyrran när jag växte upp. Just nu går jag och William igenom serien på dvdboxar jag köpt.
Charmed/Förhäxad –  Började följa den när jag gick i åttan. Blev såld direkt, har följt varje avsnitt på tv och när jag väntade William så var Piper gravid med Chris i serien. Övernaturligt, häxor och mycket drama, kärlek och för mig extremt mycket gråt. Har alla boxarna här hemma så jag och brorsan gick igenom dom i höstas.
Beverly hills (den äldre) – Har inte sett alla avsnitt, men när jag hoppade av gymnasiet och var mammaledig (det är ju en långkörare) såg jag avsnitt lite då och då. Tonåringar som man får följa genom high school, college och sist universitetet. Drama och bråk, jag mycket bra!
Melrose Place – Serien som fick mig att inse att vissa människor kan bli galna. Där hade man folk som dog på sitt bröllop på grund av att någon körde ihjäl henne med en bil. Otrohet och drama. Mamma såg den och jag följde lite avsnitt ibland, i samma veva som jag hoppade av gymnasiet gick den igen och då följde jag mer eller mindre varje avsnitt.
Sjunde himlen – Började se någon gång på högstadiet. Präktig familj, men mot slutet gjorde tonåringarna lite revolt. Men mysig ändå. Lite lilla huset känsla över den serien.
Love bites – Fick följa olika personer helt omedvetna om varandras liv. Riktigt mycket humor och den gillade jag rejält. Såg klart den för någon vecka sedan. Trist bara att den lades ner efter bara några få avsnitt.
The secret circle – Övernaturligt, häxor och drama. Inte läskig men spännande, gillade den rejält. Tyvärr lades den ner i våras efter endast en säsong.
 Ally Mcbeal – Mycket rolig serie, jag såg den slaviskt på högstadiet. En serie med humor, och kul att följa hennes tankar.
 Dawsons Creek – Serien som jag följde slaviskt på högstadiet och var så kär i Pacey. Även här fick man följa dem genom High school, College och sedan lite i framtiden. Mycket bra serie!
Felicity – Galen brud som följer killen hon varit förälskad i på High school till College. Oplanerade graviditeter, kärleksdrama och hårklippning. Jag älskade den serien!
Make it or break it – 4 tjejers kämpande för att bli uttagna till Olympiska spelen i Gymnastik 2012. Ätstörningar, pojkproblem och tonårsgraviditeter, man blev riktigt sugen på att börja träna när man såg den.
Nine lives of Chloe King – Övernaturligt, Chloe får reda på att hon tillhör ett gammalt uråldrigt släkte där hon har kattstyrkor. Hon får inte kyssa människor då detta kan döda dem, och hon till skillnad från de övriga har nio liv.
Huge – Ungdomar som åker på bantningsläger. En av dem vägrar gå ner i vikt då hon är dit skickad av sina föräldrar. Kul att David Hasselhoffs dotter spelar i serien.
Ugly Betty – Handlar om Bettys liv som fel person på jobbet. Mycket fokuseras på hur ”ful” hon är till skillnad mot alla modeller. Men hon har ett gott hjärta typ. Jag tycker dock att serien var bra.
Serier jag följer nu:

Big bang theory – Jag älskar Sheldon och hans ego. Bättre än så kan det inte bli. HEHE, jag och brorsan följer serien slaviskt.
The secret life of the american teenager –  15 åriga Amy blir oplanerat gravid en kväll på spelläger. Sedan får man följa hennes liv som gravid tonåring, till tonårsmamma. Serien har gjort mig ganska matt på slutet, men jag tycker otroligt mycket om den. Tycker den känns ganska äkta ändå.
Pretty Little Liars – Alisson hittas död efter att ha varit spårlöst försvunnen ett år. Hennes bästa vänner börjar få anonyma sms från A. Spännande serie som är otroligt beroendeframkallande.
Jane by design –  Jane går på high school och tillhör de utstötta, hon skaffar sig ett extra jobb men blir misstagen för någon annan och de tror att hon är vuxen. Därmed får hon leva i två världar helt skilda från varandra. MYCKET snygga kläder!
Switched at birth – Bay och Daphne får som tonåringar reda på att dom av misstag blivit förväxlade vid födseln. Båda lever helt skilda liv, den ena i slummen den andra i en rik familj. Mycket bra!
The Walking dead – Spännande, Zombies och småläskig ibland!
Grimm – Kriminalserie där mördarna är karaktärer ur gamla sagor som bröderna Grimm skrivit. Den enda som ser mördarnas riktiga ansiktet är en ättling till bröderna grimm. Mycket bra serie, då den blandar spänning med sagor!
Once upon a time – Alla sagokaraktärer kommer genom Snövits elaka styvmor till vår värld. Emma, Snövits dotter som kommer till staden där alla sagokaraktärer befinner sig med sin son hon adopterat bort är den som ska bryta förbannelsen. I denna serie är Rumpeltillskin min stora favorit!
The vampire diaries – Vampyrer, Elenas kärlek till de båda bröderna Stefan och Damon. Mycket bra serie!
True blood – Vampyrer, och min stora ungdomskärlek Alexander Skarsgård talar svenska i den. MYCKET BRA!
Bunheads – Balett, rå humor och lite sorglig. Jag rekommenderar den! Tycker den är skitbra nu efter några avsnitt.
 Dallas – Jag är frälst, dels är det massa nostalgi varning, och dels så känns den liksom helt rätt!
Baby daddy – En dag står en baby utanför dörren, den ena av killarna får höra att han är pappan och mamman dragit. MYSFAKTOR!
Saving hope –  På väg till sitt bröllop krockar taxin och läkarparet får en märklig dag, då mannen hamnar i koma. Han ser vad som sker runt sig men kan inte kontakta dem på vår sida. MYCKET bra!
10 things I hate about you – Serien är nedlagd men jag har ganska nyligen börjat kolla på den. Riktigt kul! High school och har man sett filmen så kommer man känna igen sig en del.
Suburgatory –  Från Manhattan till en litet samhälle man hatar som tonåring. Skitkul serie, man drar en del på smilebanden.
The lying game – Två tvillingar som separerats vid födseln, den ena rik den andra i fosterhem. De får reda på sin existens och byter identiteter för en stund. Påminner en del om Pretty Little Liars men är ändå otroligt olika.

Det känns som jag missat någon serie nu? Men ja det kommer väl en uppdatering senare.

 

6 Comments

  1. Vi verkar ha samma smak när det kommer till serier! Dock gillar jag sex and the city och sons of anarchy=)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d