Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sjukdomar

Astmabesöket.

Det gick bra på VCT, fick göra spirometri och det visade sig att jag ligger för lågt. Jag behöver således den kortverkande medicinen i större utsträckning än jag använder den. Hon skulle rådfråga läkaren om jag bör byta från pulmicort till symbicort då jag då skulle få båda medicinerna i ett. Men får se hur det blir, vi beslutade även att jag ska få en remiss till lung och allergi igen för att utreda allergi mot lök då jag märker att det blir värre.

William satt med och tyckte det var spännande så han fick prova lite saker, bland annat så fick han prova att blåsa i PEF-mätare men även fick han med sig en ”astmamedicintuta”. Alltså när man blåser in luft så låter den, man får visa hur man tar medicinen. Jag blev godkänd!

Efter vi varit där begav vi oss hemåt och William fick göra läxor, dom har börjat med ekvationer (SKILLNAD mot när man själv gick i skolan.) vi började ju först med sånt när man gick på högstadiet. Lättare variant absolut men ändock ekvationer och han fixar dom galant.
Min stora kille! Fattar inte att han är så stor som tvåa ibland, tiden går sjukt fort!

Nu blir det sängen, känner mig så himla trött!

4 Comments

  1. Att dom drar ner sådant redan till lågstadiet även fast det var lättare uppgifter. Det kanske är bra för dom som fixar det visserligen så dom får litebutmaningar.

    1. KackMarie – Jag tycker det är bra, jag tror det är bättre att börja med svårare matematik tidigt på enklare nivåer som till exempel ekvationer. Det kommer ju som en chock på högstadiet. Från att inte jobbat med det alls till att förväntas fatta och förstå det. Då tror jag det är bättre att lägga en sån grund tidigt så att de faktiskt lär sig grunden och det blir naturligt när det väl ska arbeta med det på avancerade nivåer :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: