Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Puss & Kram

20121213-065834.jpg

Brist på rubriker, inte så konstigt efter kroniskt skrivande sedan 2004. Jag skrev tidigare också, men den delen raderade jag som gravid för jag ville inte ha kvar massa gammalt, jag tyckte min graviditet var en nystart i livet. Svårt att förklara men lite som på nytt födande.

Idag är det svinkallt och Lucia. Jag kanske är konstig men jag förstår inte riktigt grejen med lucia? Tjejer med ljus i håret, killar med dumstrut och Lucia är väl katolsk? Vilket är lite märkligt i ett samhälle som varit styrd av luterska kyrkan? Jag förstår inte? Jag vet det är en tradition men det är väl egentligen en ganska märklig sak att fira, fint absolut men just det där att fira? Minns i sexan när killarna hade skitkul åt att våra lusselinnen blev genomskinliga hur kul är sånt? Folk får fira men jag fattat inte vidden av Lucia. Dessutom om man ser till könsfördelningen borde fler feminister reagera, för folk förutsätter att Lucia ska vara kvinna, och visst det var hon från början men då skolan inte ska särskilja män och kvinnor blir det en skum tradition att fira även där.

Nä nu ska jag sluta grubbla i denna märkliga tradition.

Ha en fin dag.

(bilden är några dagar gammal. Men fick flashbacks från några åt tillbaka.)

4 Comments

  1. Haha ja man kan fundera så jäkla ljupt på denna sak alltså. som att dom vill att man ska säga HEN nu för tiden! va fan man har väl ett kön? nej man blir lite smått förbannad över allt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: