20130202-090314.jpgSå himla skönt, vaknade vid halv sex och insåg ganska snart att jag inte skulle kunna somna om. Jag snörde skorna och 06:50 begav jag mig ut på en morgonpromenad. Så skönt och ensamt, jag gick från mörker till gryningensljus föll i mitt ansiktet. 50 minuter tog min promenad och jag fick med mig ett skavsår hem men det var det värt. Hur kan man glömma hur skönt det är med såna där riktigt tidiga promenader? Spotify i öronen och vinterkyla i ansiktet som dämpas tankvare värmen man kommer upp i. Jag gick runt och tänkte på hur mycket jag älskar Dalarna och varför. Dalarna, från att gå runt trafikerade vägar till att på någon sekund befinna sig i skogen, från att befinna sig bland bilar till att känna lukten av hästar. Till att helt plötsligt upptäcka att man går mitt på ett skoterspår. Jag vandrade och tänkte på hur vackert Dalarna är, jag kan inte tänka mig någon annan plats i Sverige att bosätta mig på jag är en Dalkulla ända in i själen. Det här är mitt hemma, mitt liv! De röda husen, naturen, livet! Jag verkligen ÄLSKAR Dalarna. Visst vi har inget hav här, men vi har sällan riktigt storm här heller. Åh Dalarna, mitt hjärta slår för mitt landskap.

Hur som helst kanske jag ska sluta skriva om plastsen som får mitt hjärta att slå dubbla slag, jag kom hem och duschade, sminkade mig. Har nyss druckit en smoothie och smuttar på en Tassimo Latte. Ska till brorsan ett tag senare, och tänkte även visa er vad jag köpte igår med Lisa när jag följde henne till Ikea. Men de får bli senare!

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa