Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Vidrigt!

20130202-061015.jpgJag kan skämta, jag har humor! Men ovanstående bild jag fick upp på min Facebooksida när någon gillat den gjorde mig verkligen ÄCKLAD! Äcklad över den människosyn som finns bland människor, folk som kan tycka att detta är kul! Någon som anser att det bara är att ha sex med en sovande person och rättfärdiga det med att ”bilden är rolig” det är enligt mig VÅLDTÄKT du tar makten över någon annan och har sex med någon mot dennes vilja, att påstå att många människor njuter av sånt här gör mig ännu mer medveten om hur viktigt det är att informera om att sex med någon/några andra är något alla parter är överens om. Det är något som är på allas villkor, sex är inte att tvinga sig på någon som sover! Eller att tro att personen som var så full nog ville ha sex, det är inte heller så att sex är något som MAN måste ha bara för att du strulat med någon på; disco, fritidsgården, hemma hos dig, hemma hos den andra personen, på krogen, på festen vid kiosken där alla hänger. Det är ALDRIG ett måste att ha sex med någon bara för att du valt att göra en sak med personen! Sex ska vara på bådas villkor. Det är INTE okej för någon att köra in ett föremål vad det än nu mår vara i de hål bäraren av kroppen har. Det är inte okej om du är kvinna/man eller något mitt emellan. Du som människa har ansvaret för dig själv, du som människa ska TÄNKA innan du handlar och fundera över; Vill personen verkligen detta? Det är aldrig offret som bär ansvaret i sånt här, det är förövaren! Offret har inga skyldigheter att ställa upp, förövaren har däremot skyldigheter att TÄNKA först och handla sen. Tala med varandra! Att uttrycka sig med att ”många kvinnor/män” älskar sån här behandling är bevis nog för mig hur vi VUXNA måste prata med varandra om RESPEKT och hur farligt det är att gå på vad man som person tror om den andra personen framför att prata med personen/personerna om vad tycker denne tycker om. För båda måste  TÄNKA och verkligen vara på den säkra sidan alla är olika, vi tycker om olika, vi gör olika. Olika är bra och vi måste som personer börja tänka olika! Rör ingen mot dennes vilja, våga fråga!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.