Jag fick en fråga angående hur man får jobb och frågan kom under mitt inlägg där jag berättade att jag fått en tillsvidareanställning.

Den här frågan är ju inget jag är expert på, men jag skriver utifrån mig själv och sedan så vill jag poängtera att jag är ingen expert och det därmed inte alls är något som jag tror gäller alla.

Jag hoppade av gymnasiet när jag var 18 och hade nyss börjat mitt andra år på barn och fritid. Jag hade innan detta gått ett år på IV. I och med att jag hoppade av gymnasiet gick jag arbetslös tills William var sexmånader med några inhopp på diverse ungdomspraktiker. Men det var ju ingen JOBB i jobbs mening. Jag fick genom en bekant hjälp att timvikariejobba på ett gruppboende och där trivdes jag jättebra men jag ville verkligen fixa gymnasiet och därmed började jag plugga in det när jag var tjugoett och William var tio månader. Jag pluggade och fick hoppa in som vikarie på diverse ställen under min studietid som gick från tjugoettårsålder till tjugoåtta. Så jag jobbade lite extra, pluggade och var mamma mer eller mindre hela tiden. Det var slitsamt och jag påstår inte att det direkt var en dans på rosor. Men jag var och är envis. Jag tror personligen att vägen till ett jobb är att visa framfötterna, att verkligen vara relativt drivande och visa att man har ett mål. Det går inte att bara söka ett jobb och sedan inte visa att man har en vision utan var ärlig, säg som det är. Jag söker de här jobbet därför att jag vill utvecklas min tanke är att göra det här och var ganska PÅ. Det är bättre att visa att man är ambitiös. När jag sökte jobbet jag är på nu var jag så sjuktnervös så det finns inte, men jag ville ha jobbet och jag svarade ärligt på frågorna. Jag berättade om mitt IT intresse och hur gärna jag vill jobba med IT i skolan för elevernas skull. Det är deras verklighet och framtid och då måste jag som pedagog vara bland deras intressen. De ska inte dela mina, jag ska dela deras. Den saken känner jag fortfarande och jag är sådan som känner in och förändrar i smyg. Jag är ingen tjur som stormar stället i förändring utan gör saker lite då och då. Var inte för mycket, var dig själv. Dela dina drömmar och visa att du är villig att utveckla det. Jag tror det är A och Ö när du söker ett jobb, de vill att du ska vara en drivande person. Marknadsför dig själv, våga utveckla dig själv, gå utbildningar och kurser. Ja du lär helt enkelt vara villig att förändra dig, det är i alla fall min erfarenhet av att få jobb. Nu är detta min tillsvidareanställning, men jag talar även om hur jag fått timvikariat och långtidsvikariat här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: