Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Questions & Answers

UTMANING – 8 sanningar

Blivit utmanad av Kajsa och självklart ställer jag upp på detta. Älskar ju sånt här!

032

1 – Jag är en riktigt djup tänkare som tänker igenom diverse scenarion långt innan det hänt, eller någonsin skulle hända. Jag tror jag har förberett mig på allt!
2 – Jag är allergisk och har astma mot typ allt. Inom födoämnen är det: Lök, äpplen, nötter. När det kommer till pollen nästintill all form av sommarblommor + gräs. Jag tål heller inte damm, och när det dammar av till exempel sand får jag svårt att andas. Djur är min störta sorg, jag tål inga djur även om jag kan spendera en stund med dem. Men jag kan inte sova hos någon med djur då jag mår fruktansvärt dåligt på grund av astman. Mitt liv är alltså fyllt med astma och allergi och jag tar: Min dagliga astmamedcin, en snabbverkande, nässprej, allergitabletter samt ögondroppar…
3 – Jag gråter när jag blir riktigt arg, inte för att jag är ledsen utan för att jag helt enkelt inte vet vad känslorna ska ta vägen. Dock gråter jag sällan när jag är ledsen.
4 – Jag önskar att jag kunde se mig själv i spegel och känna att, jag är nöjd med min kropp. Jag hatar att jag inte kan det, för det är som att leva i en lögn. Jag kämpar så för att andra ska trivas med sig själva medan jag själv inte alls har de känslorna för mig själv.
5 – Stora folksamlingar gör mig nervös, och jag vill helst inte sitta öppet jag vill hålla mig nära väggar…
6 – Jag hatar att ta mat, jag verkligen AVSKYR att skära upp en tårtbit till exempel. Sånt ger mig sådan ångest att jag verkligen önskar att jag blir sjuk när jag ska på kalas, fester eller liknade. Jag tycker det är förlagt med ångest och jag håller ärligt talat på att kvävas när jag ska ta mat…
7 – Jag har lättare att ta kritik än att ta emot beröm. Jag tycker det blir pinsamt när någon berömmer mig och jag blir rörd. Jag har dock börjat ge andra beröm mer och mer. Jag tycker andra förtjänar att höra att de är bra, det kanske är ett led i att jag själv kommer ta emot beröm själv i framtiden?
8 – Jag bryr mig inte om ålder, jag tycker folk som tjatar i åldern är ganska konstiga. Jag kan skämta och skriva ”jag är gammal” men det är med ironi. Jag tycker inte att man är äldre än man gör sig. Hänger man upp sitt liv på en siffra tror jag att man skadar mer än man gör sig själv en tjänst. Lev i nuet för om några år kommer du fundera över varför nöjt jag inte när jag kunde?

Jag utmanar följande 8 personer.
Annajennifer , Nett, MelissaSophie, Carin, Louisefoto, Camilla .

12 Comments

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa