Vad är balsammetoden?

Fått lite frågor angående balsammetoden, grejen var den att jag trodde alla visste vad det var för något så jag har bara tagit saken för given. Jag är egentligen kass på att skriva om metoder och varför, men jag ska försöka. Balsammetoden går kort och gott ut på att INTE använda schampo i håret utan tvätta håret i balsam, och då RÄTT sorters balsam. Jag kom över det här för flera år sedan men då begreppet No- poo, det var någon tråd på familjeliv och grejen är att det kan ha varit allt mellan 2004 och 2007 när jag hängde där jag läste om saken. Jag upplevde det dock som krångligt att använda sig av olivolja, bikarbonat och sådant så jag gav upp redan när jag läste. Även om jag under årens lopp velat testa då jag någonstans tror på naturliga produkter framför massa kemikalier. Så läste jag om balsammetoden för några år sedan med och kände att den skulle jag kunna testa. Dock har jag varit beroende av schampo sedan jag var 12-13 år och tvättat håret i schampo dagligen så det har tagit mig tid att prova. Så för tre veckor och två dagar sen bestämde jag mig för att testa och sedan dess har jag då endast använt mig av balsam när jag tvättar håret, samt inpackning. Jag har också varit noga med att INTE föna håret och även undvikt olika stylingprodukter för håret. Det har gått jättebra och håret är som siden. Jag ljuger inte, håret känns dessutom mycket renare än det gjort på många år, dessutom är mitt hår för första gången inte trassligt när jag vaknar på morgonen! Det är helt fantastiskt, vad som glädjer mig mest är väl att det inte kliar i hårbotten längre. Jag är alltså fjantigt nöjd med balsammetoden. Har gjort länkar både till No-poo och balsammetoden här i inlägget så klicka vidare om ni vill läsa mer.

 20130726-084117.jpgBilden är från förra veckan men får stå för min hårbild i alla fall.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

2 thoughts on “Vad är balsammetoden?

 • 31 juli, 2013 at 09:38
  Permalink

  vad härligt att hitta något som verkar fungera så bra!

  undra om man skulle våga prova 🙂

  ha en fin vecka!

  Reply
  • 31 juli, 2013 at 12:32
   Permalink

   Linda – Jag är riktigt nöjd, tycker absolut du borde testa 🙂

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: