Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Röstat.

Idag tog jag mig ner till stadsbiblioteket här i stan och gjorde min plikt som medborgare. Jag har röstat vid varje val jag varit berättigad till, tycker det är viktigt att visa sitt intresse för omvärlden. Vi lever i ett land där vi har rätten att rösta, där vi får rösta på vad vi vill och där vi inte blir mördade eller påtvingade en röst. Vi lever i ett land där vi har rätten att välja vem som ska leda vårt land. Om man så väljer att rösta blankt så är just din röst viktig. Varför rösta? Jo för att om du är det minsta glad över de rättigheter du har i vårt land så är det ett smart drag att visa det för alla. Våra förfäder dog för rätten att rösta, kvinnor har slagits ihjäl, blivit våldtagna och satta i fängelse här i Sverige för deras rätt till att rösta. Vi tar det så självklart att rösta och att ha rättigheter i vårt land, så självklart att många lägger sig på soffan och skiter i att rösta. Men tänk på att just din släkt en gång inte hade rätten att rösta, att de slet och kanske slogs för rätten till allmän rösträtt. Ta några minuter av ditt stressade liv och lägg din röst, för dina förfäder, för de människor som än idag inte får rösta i sina hemland. Visa att du bryr dig och lägg en röst!

20140521-175133-64293321.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: