Två dagar i Stockholm del 1.

Tänkte att jag delar upp vår tripp till Stockholm på två. Vilken härlig semester vi haft, vi åkte mot Stockholm klockan 7:00 i fredags. Björn körde och vi valde vägen som går igenom Sala, fördelen med att resa är med bil är ju att man får se mycket av landet och det gillar jag. Vi spelade lite spel i bilen och stannade vid Silvköparens camping och åt frukost runt nio. Vilken mysig camping! Jag stannar gärna till där igen och lite längre någon gång, William kände på vattnet med fingrarna och solen lyste trots att det blåste kallt.

009

012

 

Vi åkte sedan vidare, kom fram till Stockholm runt lunchtid. Väl där så letade vi upp vårt hotell Scandic Talk i Älvsjö, parkerade bilen och fick tillgång till vårt hotellrum! Vilken utsikt! Så himla vackert och jag blev såld, vårt rum låg på 14:de våningen med hiss som gick skitfort så varje gång vi åkte upp och ner blev jag åksjuk. Men jag rekommenderar hotellet, blir det fler turer till Stockholm vill jag gärna bo där, stationen mot stan låg bara ett par meter ifrån hotellet och med pendeln tog det 10 minuter in till stan så det var perfekt läge.001

002

003

Vi åkte mot stan och väl där gick vi till Holiday och åt lunch. på Asiatisk Restaurang. Maten var jättegod och jag åt en del sushi, första gången jag åt sushi var jag inte det minsta imponerad men ju fler gånger jag har ätit sushi ju mer gillar jag det. Nu tillhör det favoriterna!

Efter maten gick vi till Åhlens city och kikade, och sedan tog vi en promenad till lite andra butiker. Björn kompis Joel med familj var också i Stockholm och bodde OCKSÅ i Älvsjö så vi träffade på dem på stan och tog oss lite öl, och barnen annan dryck så klart. Vandrade vidare till en pizzeria där vårt sällskap skulle äta, vi hade nyss ätit lunch och skulle äta middag på ett annat ställe. Så drack även lite öl där, pratade och umgicks.

 007

Efter ölen skulle Björn till Bengans skivbutik på Drottninggatan då han har börjat köpa vinylskivor och väl där hittade jag på en nyutgåva av Björns favoriter Pink Floyd, Björn köpte den skivan omgående. Sen begav vi oss mot Gamla Stan, och vägen dit kändes evighetslång eftersom jag var så fruktansvärt kissnödig. Öl ni vet! Vätskedrivande som sjutton, det kändes aldrig som vi skulle komma fram till restaurangen. Blev så glad när jag såg den och vi var framme, och ännu gladare att det fanns bord åt oss. Vår middag blev italienskt på Michelangelo, och det var hur gott som helst! Jag blev verkligen jättenöjd, jag tog en pizza och William och Björn åt pasta. Vi satt nere i källaren och William var helt bestört över statyerna som visade allt. Jag försökte förklara att det är konst men sånt där är svårt för barn. Hur som helst maten var så himla god och jag var jättenöjd. Även här blev det en öl, och sedan gick vi tillbaka mot Drottninggatan igen. På vägen tillbaka stannade vi och tittade på en man som gjorde tick med eld, William var imponerad.

017

Efteråt slank vi in på en pub där Björn tog en öl, och jag blev lite irriterad för det saknades papper på toaletten. Sånt har jag jättesvårt för! Åkte tillbaka till hotellet, där jag och William somnade medan Björn drog till sin sin vän en sväng för att hälsa på. Själv var jag helt slut efter dagen.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: